tiistai 23. kesäkuuta 2009

Musikaalia ja museoita

Nyt on sitten levätty matkastakin sen verran, että voi alkaa muistella sitä. Lontoossa aloitimme englantilaisella aamupalalla ja vierailulla Portobello Road Marketille, joka oli täynnänsä ihmisiä.Tassuttelimme seassa sujuvasti ja ostimme myös pienen rasiallisen mansikoita, jotta saimme herkutella. Hauskan näköistä muuten, kun jokainen talo on hieman eri värinen.

Illalla oli ohjelmassa Les Miserables -musikaali.Olimme katsomossa melkein katonrajassa ja sieltä oli vähän hassua katsella, mutta ei se mitään. Teatteri oli komeaa katseltavaa, ja Alberto on hyräillyt ja – ikävä kyllä – lauleskellut musikaalin biisejä koko ajan sen jälkeen, kun näimme sen.

Lontoossa pyöriessämme törmäsimme myös ihastuttaviin ruusuihin, jotka kurkistelivat kadulle jonkun pihalta.Jotenkin ei voi vastustaa kiusausta, vaan on pyydettävä Albertoa kuvaamaan kaikki kauniit kukat…

Toisen Lontoon-päivän pääkohde oli V & A Museum of Childhood. Siellä oli arvokkaita sukulaisiamme.Liisa Ihmemaassa -aiheinen shakkilauta samasta museosta oli myös aivan viehättävä.Tällä keinuhevosella olisin mennyt heti ratsastamaan, jollei se olisi ollut vitriinissä.Näimme myös monta arvokasta kotia tuossa museossa. Merkittävin oli tämä saksalainen 1600-luvulta:Tässä on vielä toinen oikein viehättävä koti:Mutta mitä ihmettä? En tiennyt, että hiiret osaavat soittaa pianoa. Enkä, että koirat osaavat kuunnella noin kiltisti sohvalla.Myöhemmin päivällä kävelimme Towerin ohitse. Alberto oli innoissaan, kun näki muurin juurella jotain toimintaa. Onkohan noissa teltoissa prinsessoja piilossa?Ylitimme Tower Bridgen ja kuinka ollakaan – juuri silloin se päätettiin avata. Onneksi emme jääneet nalkkiin sillalle, vaan pääsimme syöksymään hieman kauemmas, jotta näimme paremmin, kun purjevene seilasi sillan alitse.Seuraavana päivänä ehdimme vielä käydä monessa paikassa. Mutta siitä kerron lisää seuraavassa postauksessa.

- - -

At the beginning of our visit in London we found ourselves on the Portobello Road Market, enjoying the famous musical Les Miserables and at the V&A Museum of Childhood. We also witnessed some medieval action in the moat of the Tower castle and saw the Tower Bridge opened up.

2 kommenttia:

kata kirjoitti...

wau! Mäkin tahdon englantiin! : D Oli varmaan tosi kivaa :)

Alberto kirjoitti...

Pitääkin varmaan ruveta järjestämään Olivia Orson lukijamatkoja :-)