perjantai 18. syyskuuta 2015

Astukaa keskiaikaan!

Toivolan Vanhalla Pihalla on jälleen Hansapiha! Tapahtuma alkoi tänään ja vesisateesta huolimatta paikalle tulleet saivat nähdä vaikka mitä jännittävää. Mutta ei hätää, vaikka ette päässeet pihalle perjantaina: Hansapiha jatkuu vielä kaksi päivää ja ohjelma senkun paranee lauantaina ja sunnuntaina. Kaikki siis mukaan! Tässä saatte hieman maistiaisia pihan annista.

Perheen pienimmille on tarjolla keskiaikainen karuselli, joka on juuri sopivan vauhdikas pilteille.Niin pienille kuin isoillekin maistuvat varmasti karkkiomenat...... ja myös karkit ilman omenaa.Hansapihalla on myös mahdollisuus ostaa taidokkaita käsitöitä mm. Hiidenväen osuuskunnan tekijöiden pöydästä.Minua viehättivät Hiidenväen artesaanien käsitöistä aivan erityisesti tableteille tehdyt pussukat - varsinkin lohikäärmeellinen pussukka...

>

... ja lautanauha-avainnauhat, jotka olivat napakat ja tyylikkäät.Tunnelmaa luomassa on tietenkin myös eläimiä, mm. lampaita.Vinkiksi voin kertoa, että lampaiden naapurista löytyy myös kana, joka innokkaasti suojelee parin viikon ikäisiä tipusiaan. Lauantaina ja sunnuntaina paikalla on myös islanninhevosia. Ja ainahan pihalla juoksentelee paikan isännän Margo Saxbergin koira, joka tekee innokkaasti tuttavuutta aina uusien ihmisten kanssa.

Viikinkishowryhmä Finnhirdin ja Jyväskylän historiallisen miekkailun seuran esityksissä on myös mahdollista nähdä ihan oikeaa jousiammuntaa...... ja asetaitoja eri historian aikakausilta. Tässä kuvassa näette viikinkimiekan käyttöä.Mainittakoon vielä, että pientä maksua vastaan Hansapihalla pääsee kokeilemaan jousiammuntaa, ja jos se ei tunnu tarpeeksi hurjalta ja vaaralliselta, myös - kirveenheittoa. Voisimmepa siis todeta, että Hansapiha todellakin tarjoaa jokaiselle jotakin.

Ei kommentteja: