perjantai 15. elokuuta 2008

Pastaa Olivian tapaan

Päätin leikkiä perinteistä italialaista mammaa hetken ja valmistin Giulialle ja Vittoriolle jauhelihapastaa. Saipahan Alberto puuhailla omiaan – vaikkapa esitellä uusia levyhankintojaan Robertolle – kun kerrankin minä kokkasin. Lapset olivat innoissaan ja hyppäsivät tuoleille, kun pastakastikkeen tuoksu alkoi hipsiä keittiöstä olohuoneeseen.Kastikkeeseen laitoin jauhelihaa, sipulia, valkosipulia, herkkusieniä, paseerattua tomaattia ja mausteita makuni mukaan. Spagetti on lempipastaani, ei voi mitään. Niin kuin joku kai on joskus todennutkin: eivät eri muotoiset pastat maistu samanlaisilta! Tässä vielä lähikuva pastastani.Giulia ja Vittorio ovat vierailunsa aikana leikkineet innokkaasti pihalla, eivätkä juoksennelleet koko ajan ympäri taloa. Alberto onnistui nappaamaan heistä kuvan.Pihalla on vielä kesäistä, ja leikkimökki ja keinut ovat saaneet lapset viihtymään siellä pitkään. Vittorio on osannut sitä paitsi piiloutua aina sopivalla hetkellä heinikkoon niin, etteivät naapurintädit ole voineet nähdä, ettei hän käytä housuja.

Illalla Alberto ja Roberto halusivat puolestaan grillata. Pihan uusi grilli on oivallinen valkosipulimakkaralle ja hampurilaiseen meneville pihveille. Alberto on himogrillaaja, ja hän esitteli suomalaisia grillaustapoja Robertolle.Lopputuloksena grillauksesta oli sopivan mustuneita makkaroita ja pari tällaista:Alberto keksi, että hampurilaisesta tulee vallan mainio, jos sen sämpylät ja pihvit käyttää grillissä. Grillihampurilaisen Alberton tapaan voi koota seuraavista aineksista:

iso hampurilaissämpylä, jonka pohjalle pursotetaan majoneesia, jonka pinnalle ripotellaan chilirouhetta
possun lehtipihvi, joka on maustettu suolalla ja pippurilla
Aura-juustoa
tomaattia
herkkukurkkua

Grillailujen jälkeen Roberto joutuikin lapsineen lähtemään kotiin Italiaan. Epäilen kyllä, että he tulevat säännöllisesti vierailemaan luonamme. Me puolestamme lähdemme Alberton kanssa huomisaamuna kohti Hämeenlinnaa. Siellä lienee keskiaikainen meininki tänä viikonloppuna.

Ei kommentteja: