sunnuntai 17. toukokuuta 2009

Karhumusiikkia ja hurjaa miekkailua

Olimme Alberton kanssa eilen illalla Yläkaupungin yö -tapahtumassa. Ilma oli kaunis ja yliopiston kampuksella oli myyjiä ja ostajiakin.Alberto oli lukenut ohjelman tarkkaan, joten tiesimme, minne mennä. Vanha tuttumme Ancient Bear Cult esiintyi Alvar Aalto -museolla.Edelleenkin ihmettelen kovin keskiaikaisia soittimia. Kuvitelkaa nyt, että yhtyeellä on mm. soitin nimeltä crwth. Vähemmästäkin hämääntyy. Mutta Ancient Bear Cultin musiikki on mukavaa kuunneltavaa ja nyt yhtyeeltä on ilmestynyt levykin. Sen nimi on Sounds From The Past ja sillä laulut esitetään englanniksi. Alberto osti levyn eilen, joten nyt voimme nautiskella karhumusiikista kotonakin.

Sitten vielä hurjempaa toimintaa. Katsokaa vaikka.Olimme seuraamassa Jyväskylän Historiallisen Miekkailun Seuran näytöstä. Ensimmäinen kuva on tilanteesta, jossa torjutaan pitkämiekalla tehty hyökkäys. Esityksessä esiteltiin sitä aluksi. Loppuhuipentuma oli puolestaan freeplay, joka on itse asiassa vanhan ajan kaksintaistelu. Tässä on kuva siitä.Nyt voimmekin paljastaa tarkoin varjellun salaisuuden. Alberto ja minä olemme kuuluneet Historiallisen Miekkailun Seuraan jo syksystä lähtien. Tästä saatte kuulla lisää seuraavalla kerralla.

- - -

There was a festival around the university campus area here in Jyväskylä yesterday. We were there and enjoyed some medieval music performed by Ancient Bear Cult. Some medieval swordmanship was on our agenda, too. More about this next time.

Ei kommentteja: