torstai 13. elokuuta 2009

Herkkusuille

Tämä postaus on suunnattu vain herkkusuille – ja ehkä hieman sisustajille. Suosittelemme erityisesti nyt esiteltäviä ruokailupaikkoja niille, jotka matkaavat Prahaan.

Löysin Prahasta itselleni uuden suosikkiravintolan roomalaisen Nuova Stellan rinnalle. Sen nimi on U modré kachničky, ja siellä on käynyt mm. Nicole Kidman ennen minua ja Albertoa. Meillä oli myös miekkailuystävämme Petr mukanamme. Löysin ravintolan matkaoppaasta, ja onneksi sain houkuteltua Albertonkin sinne, koska hän oli aivan innostunut ruuasta. Myös Petr oli sitä mieltä, että Nicole Kidmanilla on hyvä ruokamaku.

Suomeksi tuo ravintolan monimutkainen nimi olisi ”Sininen ankanpoikanen”. Ulkoapäin se näytti tällaiselta.Sisustus oli omaperäisen lumoava. Me söimme sinisävyisessä huoneessa, mutta pikkulan puolella käydessäni huomasin, että muissa huoneissa oli erilaistakin väritystä. Kaikkialla oli kuitenkin viihtyisää. Tässä näette pari kuvaa salista, jossa aterioimme.

Ruoka oli myös – yllätys yllätys – erittäin maittavaa. Alberto otti alkupalaksi ankkaa. Annos oli melkoisen suuri – joskushan hieman kalliimmissa paikoissa käy niin, että annokset ovat todella pieniä.Minä söin klassisen alkupalan ensi kertaa elämässäni: parsaa ja hollandaisekastiketta. Herkullista oli, ja tämäkin annos oli riittävän kokoinen.Pääruuan kohdalla päädyimme Alberton kanssa samaan annokseen. Valitsimme molemmat villisikaa kantarellikastikkeessa. Lisukkeena oli sipuli-perunamuusia. Oih ja voih, kuinka annos oli herkullinen!Minä söin vielä jälkiruuan: kanelipannukakkuja omenakastikkeen kera.Paikka oli viihtyisyydeltään ja ruualtaan aivan erinomainen. Edullinen se ei ollut, mutta ei nyt niin hirveän kalliskaan suomalaisen kukkarolle, varsinkaan tasoonsa nähden. Kolmen hengen lasku oli ruokineen, juomineen ja tippeineen noin 140 euroa - minä olin tosin ainut, joka otti kolme ruokalajia. Mutta ei kaduta yhtään – ja jos Prahaan vielä menen, kipitän heti Ankanpoikaseen.

Toinen, huomattavasti edullisempi suositeltava paikka on nimeltään Mlejnice. Se sijaitsee ihastuttavalla pienellä kujalla, ja menimme sinne, koska matkaopaskirjasemme suositteli innokkaasti paikan peruna-annoksia. Ulkoapäin paikka näytti tältä:Sisustus oli myös hauska. Ravintolan katosta löytyi yhtä sun toista maanviljelyyn liittyvää.Alkupaloiksi otimme juustoa. Minulle riitti camembert…… mutta Alberto otti koko lajitelman. Huhhuh, siinä olikin syömistä!Pääruuaksi otimme molemmat peruna-annoksen, tosin kumpikin halusi erilaisen. Minun annoksessani oli perunoiden (500 g) keralla ainakin pinaattia, juustoa ja sipulia.Alberton annoksessa oli puolestaan herkkusieniä, pekonia, purjoa ja juustoa. Hän oli jälleen aivan innoissaan.Nyt kaikilla on jo varmasti herahtanut vesi kielelle. Teen Keski-Euroopan matkastamme vielä yhden postauksen. Seuraavalla kerralla kerron sateisesta Salzburgista ja Münchenistä, jossa vain piipahdimme.

- - -

This entry is for culinarists only – we are about to introduce two highly recommended restaurants in Prague. The first place is also Nicole Kidman’s favorite: U modré kachničky. That translates as The Blue Duckling in English. We went there with our Czech fencing friend Petr. The restaurant had charming decorations and atmosphere. Alberto started with slices of roasted duck, while I enjoyed a classic hors d’æuvre, asparagus with sauce Hollandaise. For the main course we both chose wild boar and mashed potatos with onions. I couldn’t resist the tempatation of dessert and had cinnamon pancakes with apple sauce. The dinner was excellent and we couldn’t but agree with Petr that Ms. Kidman definitely has a good taste.

The other – and less expensive – restaurant was called Mlejnice. It is located in the heart of the old town and provides excellent potato meals. We both started with cheese: camembert for me and a whole selection of cheeses for Alberto. After that we both had 500g of baked potatoes. My portion was served with spinach, cheese and onions while Alberto’s potatoes were served with mushrooms, bacon, leek and cheese.

5 kommenttia:

Olga kirjoitti...

Looks like a lovely place! I enjoyed visiting and reading your blog :)

Lotte kirjoitti...

Huh, nälkähän tässä tulee... On teillä ollut mahtava reissu kaikkinensa!

Olivia Orso kirjoitti...

Olga - it's nice that you found my blog! :) Prague really was a beautiful place.

Lotte - Alberto aina muistuttaa, ettei huonoja reissuja kannata tehdä. Mutta on meillä ollut hyvä tuurikin: matkat ovat onnistuneet loistavasti, eikä isompia vastoinkäymisiä ole sattunut, mitä nyt välillä junalakot ovat hidastaneet kulkemista.

mummo-orso kirjoitti...

Joopa, ei Prahassa ruokailun jälkeen todellakaan nälkä jäänyt!!! Jo pelkät alkupalatkin olisivat joskus riittäneet ja niiden jälkkäripannareiden jälkeen oli niin ähky olo, ettei edes "samppakaljaa" (yksi panimo siis valmisti oikeasti samppanjaolutta) olisi enää "väleihin" mahtunut.

Alberto kirjoitti...

Tiedä häntä kuohujuomista, mutta jälkiruuaksi nautitun "la fée verten" jälkeen tuli vähän kumma olo kun odottelin Oliviaa marionettikaupan nurkassa paholaisten ympäröimänä...