lauantai 1. elokuuta 2009

Lohikäärmeet todellakin syöksevät tulta

Tämän viikon alussa tutustuimme Alberton kanssa hieman Puolaan. Emme olleet kumpikaan käyneet siellä aiemmin, joten kaikki oli uutta. Ikävä kyllä ensimmäinen tutustumiskohteemme ei ollut ollenkaan hauska paikka. Sen nimi oli Auschwitz, ja siellä on tehty aikanaan ihan kamalia asioita. Tässä on kuva Auschwitzin portista:Onneksi näimme ihanan perhosen lentelemässä krematorio III:n lähellä – se muistutti meitä siitä, että maailmassa on kauniitakin asioita.Seuraavana päivänä kiersimme Krakovassa ja mielikin virkistyi. Kävimme mm. Pyhän Marian basilikassa, joka näytti ulkoapäin tällaiselta:Basilika oli sisältä mykistävän kaunis. Sen tärkein nähtävyys oli alttarikaappi, jossa oli kuvaelmia Neitsyt Marian elämästä.Kaupungilla kävellessämme törmäsimme hassuun vihreään taloon, jonka seinät olivat vinot. Ihmettelin Albertolle, tuntuukohan talossa sisällä siltä, että seinät kaatuvat päälle.Hieman kauheampi tuttavuus oli Vistula-joen rannassa oleva lohikäärme. Kuten voitte nähdä, se todella syöksi tulta. Ja se teki sen muutaman minuutin välein. Onneksi tulenlieskoja ei kohdistettu meihin. Alberto oli todella rohkea, kun uskalsi kuvata lohikäärmeen.Galeria Krakovska -ostoskeskuksessa osuimme keskelle (nähtävästi) jonkin mainoksen kuvauksia. Jäimme katsomaan kiinnostuneina. Jouduin hieman pidättelemään Albertoa, ettei hän syöksynyt neuvomaan kuvaus- ja äänitysmiehiä.Muuten, tuossa ostoskeskuksessa on aivan mainio jäätelöpaikka nimeltään Slodki Wentzl. Kävimme siinä kolme kertaa ja maistoimme mm. pistaasijäätelöä ja chili-suklaajäätelöä.

Yritimme perehtyä myös muuhun puolalaiseen ruokakulttuuriin kuin pelkästään krakovanmakkaraan. Minä maistoin ruokaa nimeltä bigos. Siinä oli kahdenlaista lihaa, kaalia ja sieniä möyhennettynä sekaisin. Maku oli mielenkiintoinen – ei se kuitenkaan pahaa ollut.Alberto puolestaan valitsi pierogin. Hän ei ollut kovin innostunut taikinasta, mutta täyte (kaalia ja seiniä) oli ilmeisesti aivan hyvää. Kyseessä olivat tämän näköiset nyytit:Krakovasta olemmekin jo siirtyneet Prahaan. Itse asiassa olemme olleet täällä jo pari päivää. Tämäkin on ihastuttava kaupunki – minusta viehättävämpi kuin Krakova. Kerron böömiläisestä seikkailustamme lisää myöhemmin. Terveisiä kaikille Tšekistä!

---

The first stop on our holiday trip was Krakow in Poland. On our first day there we visited the nearby Auschwitz concentration camp memorial. That must have been the most terrible place we have ever been to and it was much nicer to walk around Krakow after that. In the old town of Krakow we visited St. Mary's basilica and were amazed by its beautiful altar decorations. We also discovered a funny looking colorful house in the old town and a fire-bursting dragon on the bank of the Vistula river. While visiting the Slodki Wentzl ice cream bar in Galleria Krakowskaja, we got to see the filming of a TV advertisement – or at least that's what we expected it to be. We also tried out a few specialities of Polish cuisine: bigos and pierogi.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Mummo-orso toivottaa hyvää loppureissua ja jää odottamaan onko Praha-osiossa tuttuja näkymiä!