keskiviikko 16. kesäkuuta 2010

Kiireisiä aikoja

Viime viikkomme oli kovin kiireinen. Alberto oli meistä se kiireisempi, sillä hän sai "kesätöitä". Lähellä kotiamme on yksi Teatteri Eurooppa Neljän esiintymispaikoista, ja siellä esitetään parhaillaan Olavi Virta -musikaalia. Albertoa pyydettiin äänittämään ja miksaamaan musikaalin musiikki levyä varten. Niinpä hän otti vapaata päivätyöstään, pakkasi äänityskalustonsa ja vipelsi Laajavuoren kesäteatterille.Äänitys sujui moitteettomasti aitiopaikalta.Albertolla ei ollut kuin yksi päivä aikaa miksata äänite valmiiksi, joten kiirettä piti. Projekti tuli kuitenkin valmiiksi ajallaan, ja Alberto kiikutti sen teatterilaisille painettavaksi. Levy on ostettavissa esitysten yhteydessä.

Kun Alberton äänitys- ja miksausurakka oli ohi, olikin aika lähteä Lahteen Miniatyyrimarkkinoille. Pysähdyimme piknikillä Harjunsalmen ihastuttavissa maisemissa, vaikka sää ei ollutkaan aurinkoisin mahdollinen.Eväänä meillä oli mehua ja sämpylöitä, joiden välissä oli Alberton tekemää lihamureketta.Pysähdyksen vuoksi ehdimme perille Lahteen vasta tunnin markkinoiden avautumisen jälkeen. Nyt oli kiire - Hannan myyntipöydälle oli ehdittävä ajoissa! Alberto pysyi yllättävän hyvin perässäni, vaikka itsekin hämmennyin omasta vauhdistani.Hannan kennel oli tehnyt uuden aluevaltauksen ja myi tällä kertaa myös poneja – ja itse asiassa vaikka mitä muutakin, kuten papukaijoja.Puudelit olivat tavattoman suloisia, mutta koska meillä on jo Marie Antoinette -niminen puudeli, puudeleiden takaa kurkisteli toinen koira, joka halusi ehdottomasti muuttaa meille. Täytynee myöntää, että olin jo katsastanut tuota dalmatialaista hyvin ihailevasti Hannan blogista jo ennen reissuamme Lahteen.Emme olleet ennen tavanneet Lottea livenä, ja koska tiesimme, että hän oli Lahdessa myymässä kenkiä, meidän piti ehdottomasti mennä juttusille. Lotella oli myynnissä valtavan hienoja kenkiä ja jopa luistimet!

Tassuni eivät ole aivan tarpeeksi sirot Loten kenkiin, mutta ostin kyllä aivan ihanan lompakon. Alberto vitsaili heti, että hän saa varmaankin taas laittaa siihen rahaa. Mikä mainio työnjako!

Lahdessa oli tosi mukavaa tavata uusia ja vanhoja tuttuja. Hannan ja Loten lisäksi juttelimme mm. Tiinan, Krizzen ja Mirjan kanssa. Mukavia ostoksia tuli tehtyä. Alberto oli iloinen löytäessään Mirjan pöydästä jauhelihaa. Minä ostin Tiinalta ihanaisen kaktuksen ja yhdessä käytimme rahaa myös Nohnon japanilaisruokiin.

Markkinoilla oli myös aivan mainio roombox-näyttely. Kauppahallin Nisu & Käntty oli rakennettu leipälaatikkoon. Tarjolla oli sekä leipää että suussasulavia leivonnaisia.Hiiret olivat puolestaan rakentaneet kotinsa ilmeisesti vanhan ompelukoneen puolikkaaseen. Tämä roombox opetti paljon hiirten maailmasta. En nimittäin tiennytkään, että hiiret syövät pihvejä tai että heidän tärkein päivälehtensä on nimeltään Daily Cheese.Helin rakentama Pihamökki-roombox oli todella viehättävä. Tällaisessa mökissä viettäisi varmasti kuka tahansa mielellään leppoisia kesäpäiviä.Mutta mistäs tässä on kyse? Nallet ovat koulussa ja heitä opettaa pupu. Toisaalta – tuntemani puput ovat varsin fiksuja, joten kai minä epäilen turhaan heidän kykyään toimia opettajina. Mutta osaavatko he ihan varmasti kertoa oikeasti karhujen ruokavaliosta terveystiedon tunneilla?Nohno oli rakentanut ihanan pikku roomboxin – tietysti japanilaisittain! Vesi herahtaa kielelle, kun katsoo tätä ruokapöytää.Markkinoilla oli näytillä myös Nohnon rakentama japanilainen keittiö, joka voitti Nukkekotiyhdistyksen pienoishuonekilpailun. Valitettavasti sitä olisi ollut vaikea kuvata, koska valo ei riittänyt. Kuvia keittiöstä löytyy onneksi Nohnon blogista. Myös muita kilpailuun osallistuneita keittiöitä oli näytteillä, ja yhtä lailla niissä riitti ihastelemista. Kyllä jotkut ovat kekseliäitä ja taitavia!

Alberton kiireet jatkuivat, ja siinä onkin syy, että ostostemme tarkempi esittely siirtyy. Karhuherrallani oli nimittäin maanantaina lähtö työmatkalle Englantiin, ja hän palaa vasta lauantaina. Kokoonnuimme kaikki saliin saattamaan hänet matkaan. Hyvää matkaa!- - -

Busy times

Last week was busy indeed - especially for Alberto who had got a "summer job". Theater Eurooppa Neljä has produced a musical about the life and times of Olavi Virta on a nearby open-air stage and Alberto was asked to record the show for a live CD release. Therefore Alberto took a leave from his nine-to-five job, packed up his recording gear and spend one day recording the show in our neighborhood. There was only one day's time to mix down the whole thing but Alberto managed to meet the deadline and the CD can now be purchased from the theater company.

When Alberto had completed the live CD project, it was time to head for the miniature fair in Lahti. After a stop for a picnic along the road we reached the fair one hour after the opening. I hurried in quickly as I needed to get to Hanna's kennel as soon as possible. There were many nice animals available there this time and our house hold got a new member again, a dalmatian. We also met other old and new friends like Lotte (who was selling nice shoes and even a pair or skates), Tiina, Krizze and Mirja. I also made many nice purchases like a cactus from Tiina, a wallet from Lotte (Alberto will hopefully donate some money in it), delicacies from Mirja and some Japanese goodies from Nohno. The fair provided also a nice roombox exhibition.

This week brought more hectic times for Alberto as he had to leave for a business trip on Monday. He will attend a conference in England and will be back on Saturday. We all gathered to bid farewell and wish him a good journey.

10 kommenttia:

Maria kirjoitti...

olipas ihana kertomus lahden reissusta :)

riSa kirjoitti...

Kiirettä on pitänyt mutta paljon olette sitten ehtineet tehdä ja nähdäkin. :)

Tiina kirjoitti...

Kesäteatterissa pitäisi keretä taas itsekin käymään, meillä kun mökkireissu kulkee useamman kerran kesässä paikan ohitse.
Teillä oli varmaan antoisa markkinareissu. Kävittepä aika lähellä juttusillakin, kun ihan samassa pöydässä kaiman kanssa. En vaan kyllä tuntenut teitä :-(

Tiina kirjoitti...

Niin, ja hyvää matkaa Albertolle. Varmaan tuliaiset on myös asianmukaiset,koska matkakin on noin pitkä.

Mirja kirjoitti...

Oli mukavaa nähdä!! Hauskaa matkaa!! :)

krizze kirjoitti...

Oli tosi kiva tavata! Monet samat markkinat ollaan koluttu läpi ja helmikuussa se Rammsteinin keikkakin, mutta nyt vasta onnistuin bongaamaan livenä Olivian ja Alberton :). Hyvää kesää teille!

Lotte kirjoitti...

Olipas mukavan kuuloinen retki! Kiva oli myös tavata :D

Mare kirjoitti...

Kävin nautiskelemassa kesätekistä ja teatterikokemuksista. Oli oikein mukava tuokio.
Hyvää kesää.

Mare kirjoitti...

Vitsit mikä kirjotushärö taas: kesätekistä on tietenkin ja ilmiselvästi kesäretkestä.
..ja vielä "oikoluin"

Unknown kirjoitti...

Your blog is a delight for the eyes, happy to found you,you have some great ideas, mini hugs http://mycupofteaminiatures.wordpress.com/
visit me :)