tiistai 15. tammikuuta 2013

Mainio munakas

Vaikka kotimme täyttyikin joulun aikaan vieraista, kinkkumme riitti mainiosti. Itse asiassa sitä jäikin vielä sopivasti, jotta Alberto saattoi opettaa Giovannalle ja Marialle, kuinka loppiaisena saa valmistettua kinkun jämistä mainion munakkaan.



- Emme tarvitse kovin monimutkaisia ainesosia, Alberto selitti, ainoastaan riittävästi kananmunia, hieman kinkkua paloiteltuna sekä tietenkin sinihomejuustoa. Muutama kirsikkatomaatti ei myöskään tee pahaa.

Munakkaasta tuli hyvin herkullinen.
- Hmm. Ehkä voisimme kotiin palattuamme paistaa erikseen kinkun, josta sitten voimme valmistaa munakasta, Robertokin totesi vaimolleen.



Roberto perheineen ei kuitenkaan kiirehtinyt kotimatkalle. Sen sijaan Marian ja Sergion oli palattava koti-Italiaan heti loppiaisen jälkeen. Niinpä heitimme heille hyvästit oikein koko joukolla. Viiviä meinasi ensin vähän itkettää, kun ystävät lähtivät, mutta hänkin piristyi pian, kun sisarukseni lupasivat palata taas leikkimään hänen kanssaan niin pian kuin vain mahdollista.

Ei kommentteja: