keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Uudenvuoden nakit ja raketit

Uudenvuodenaattona Alberto ja Giovanna kävivät jälleen kerran keittiössämme perinpohjaisen keskustelun uudenvuodennakkien oikeaoppisesta lämmittämisestä. Alberton ehtiessä keittiöön Giovanna oli jo nostanut nakit pannulle ja aikoi juuri laittaa ne liedellä paistumaan.
- Mamma mia! Alberto hätääntyi. - Ei uudenvuodennakkeja sovi paistaa, ne pitää keittää varovasti viherpippurilla maustetussa vedessä!
- Älä nyt ole vallan hoopo, Alberto hyvä, tottakai nakit pitää paistaa. En kiistä, etteivätkö keitetyt nakit olisi olleet sinällään maukkaita aiempina vuosina, mutta eihän italialaisen karhun sovi lähteä mukaan kaikenlaisiin barbaarisen pohjolan hullutuksiin, totesi Giovanna tomerasti.Lopulta sopu löytyi siten, että nakkeja päätettiin tarjoilla sekä keitettynä että paistettuna - jokainen sai sitten itse valita, kummalla tavalla lämmitettyjä nakkeja söi. Siitä ei kuitenkaan keskusteltu, mitä nakkien kanssa kuului syödä: kaikki ottivat perinteiseen tapaan perunasalaattia.Alberton koettelemukset eivät loppuneet nakkien lämmittämiseen. Heti kun olimme saaneet syötyä, ovelle koputettiin. Siellä odottivat Victoria ja Freija.
- Alberto-setä, lähde ampumaan raketteja, tytöt pyysivät.
Oli selvää, että he olivat jo aiemmin puhuneet asiasta myös Vittoriolle, Giulialle ja Viiville, sillä kaikki kolme olivat melkein saman tien syöksymässä ovesta ulos.Albertolla ei ollut paljoakaan vaihtoehtoja, sillä tytöt olivat aivan liian pieniä ampumaan raketteja yksikseen. Niinpä lähdimme kaikki ulos katsastamaan, miten raketit ja muut ilotulitteet lensivät taivaalle. Moni muukin oli lähtenyt ulos jo reilusti ennen puoltayötä, joten näimme paitsi Victorian ja Freijan tuomat raketit, paljon muitakin näyttäviä ilotulitteita.

Erittäin hyvää uutta vuotta 2015 kaikille!

1 kommentti:

Mare kirjoitti...

Oikein hyvää vuotta 2015!

Komeita raketteja ja maukkaan näköisiä nakkeja. Molemmilla tavoilla valmistettuna :)