sunnuntai 26. heinäkuuta 2009

Grillausta, puukirkko sekä lepäilyä

Olemme Alberton kanssa kovin nauttineet kesän mahdollisuuksista. Alberto on innokas grillaaja, ja siksipä hän suuntaa grillille aina, kun se on mahdollista.Tällä kertaa grillausaterialla oli mm. paprikaa, artisokkaa, halloumijuustoa, häränlihaa ja jättikatkarapuja.Kukkasiakin on ihailtu ja kuvailtu. Ihan grillin läheisyydessä kasvaa tällaisia ruusuja. Hassua, että ruusuja on niin monenlaisia – eiväthän nämä näytä yhtään samalta kuin ne leikkokukat.Ja joskus sitä onnistuu saamaan myös perhosen mukaan samaan kuvaan. Tällä yksilöllä oli hyvin erikoiset siivet, tuollaiset kaksinkertaiset. Emme Alberton kanssa edelleenkään ole perhosasiantuntijoita, joten tämänkään perhosen lajista ei tullut selvää.Torstaina vierailimme Petäjäveden vanhassa puukirkossa. Se sijaitsee kauniilla paikalla järven rannassa ja on kyllä hyvin omalaatuinen ja viehättävä.Sisällä kirkossa näyttää tältä:Katsokaa, miten hieno puinen kattokruunu on. Saarnastuolia koristaa mm. enkeleitä, ja sen alla seisoo mies, jota luulin ensin Jeesukseksi, mutta opaslehtisestä paljastui, että hän onkin Kristoforos, Kristuksen kantaja.

Alberto halusi kuvata erikseen vielä kuorin katon. Rakennelmat näyttävät kieltämättä mielenkiintoisilta.Petäjäveden reissullla kävimme katsomassa myös kesäteatterissa Koirien Kalevalan. Hieman erilainen se kyllä oli kuin se minun tuntemani Kalevala, mutta oli siinäkin onneksi aika jännittäviä kohtia.

Nyt olemme sitten hieman lepäilleet kotona. Alberto on kuunnellut kramofonia, joka ostettiin Turusta, ja lukenut Asterixia. Minä puolestani olen ihmetellyt, minne samoin Turusta hankittu simpukkataulu pitäisi sijoittaa.Chihuahua sai nimekseen Chili. Se ei olisi malttanut pysyä erossa Alberton gramofonista ja oli koko ajan kiipeämässä pöydälle ja tunkemassa tassuaan pyörivälle levylle. Dana katseli ihmeissään. Se on sentään hyvin käyttäytyvä koira.

Rentoutuminen kotona loppuukin sitten taas vähäksi aikaa. Neiti Pupu alkaa olla ihmeissään, kun joutuu koko ajan hoitamaan koiria, mutta toisaalta hänellä on jo hyvä ote niihin. Olemme nimittäin suuntaamassa tänään Keski- ja Itä-Eurooppaan. Käymme Puolassa, Tšekissä, Itävallassa ja Saksassa. Matkakertomusta on siis taasen luvassa.

- - -

Over the past few days we have been mostly relaxing at home. The idle life have been interrupted only by some BBQ activities, beautiful flowers and a visit to the old wood church in a nearby village Petäjävesi. Alberto has been listening to his dear records and I have been looking for a place for my sea shell collection. Too bad these halcyon days will be over again soon as we are preparing for the road again. This time we will head to the Eastern and Central Europe. Stay tuned for the stories from the road...

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Olen käynyt Petäjäveden vanhassa kirkossa.
T:Saimi