Alberto valmisti lupauksensa mukaan lankalauantaina pizzaa. Hän teki pohjan yhtä huolellisesti kuin ennenkin ja aloitti Margheritalla.
Uusi kokeilu oli lohipizza, jossa oli lisäksi katkarapuja.
Pizzatarvikkeita jäi yli, ja Alberto vaivasi hetken aikaa päätään sillä, miten ne voisi hyödyntää. Sitten hän keksi, että niitä voisi käyttää pieniin aamupalaleipäsiin. Pohjana Alberto käytti Artessan juusto-oliivileipää, josta hän leikkasi ohuita siivuja. Siivujen päälle hän asetteli sitten juustoa sekä erilaisia täytteitä, mm. aurinkokuivattua tomaattia, artisokkaa, ilmakuivattua kinkkua ja lohta.
Pääsiäisen säät eivät olleet aivan niin aurinkoiset, kuin olisimme toivoneet. No, koska sateen tihutus ulkona ei houkutellut, keksimme tekemistä sisällä. Albertokin malttoi levätä sohvalla ja lukea kirjaa. Minä hössötin meille teetä ja hauskan värikästä kevätkakkua, jonka ostin Mirjalta. Pupu piti huolen siitä, ettei Chili mennyt sotkemaan pääsiäistipukoristeita. Löysin mukavan ohjeen tipujen valmistamiseen mutta tein ne hieman helpotetulla menetelmällä. Pääsiäistunnelma oli kuitenkin taattu.
Ompelin myös pienen pääsiäissydämen, jonka ohje oli toisesta syntymäpäivälahjaksi saamastani kirjasta Tildan kevät. Veimme sydämen vanhalle harmaapäänallelle ja hänen muorilleen, kun kävimme heidän luonaan pääsiäiskahveilla.
Molempina pääsiäispäivinä söimme lammasta, jolle Alberto oli tehnyt timjami-rosmariinimarinadin. Lampaan kanssa oli lohkoperunoita, punaviinikastiketta sekä herkkusieniä ja porkkanoita.
Sunnuntai-iltana herkuttelimme vielä juustoilla. Olimme ostaneet mm. suurta suosikkiamme Ritari-juustoa, jota ostamme vain juhlapäiviksi. Muutoin tarjolla oli mm. Blå Castello Black -juustoa.
Pääsiäisen suurin yllätys löytyi kuitenkin kuistiltamme. Sinne oli ilmestynyt suuri muna!
Alberto ryhtyi heti toimimaan. Hän laittoi munan paistinpannulle!
- Ei! minä huusin. - Ei se ole syötävä muna! Joku asuu siellä!
- Älä nyt hätäile, Alberto rauhoitteli. - Ajattelin vain laittaa munan lieden reunalle lämpimään, jotta se hautuisi ja kuoriutuisi sitten joskus.
Niinpä nostimme munan lämpimään paikkaan – muttei sentään aivan tuliselle liedelle.
- - -
Relaxing and an Easter surprise
As promised, Alberto made some pizza for Saturday. My favorites this time were genuine Neapolitan pizza Margherita and one with salmon and shrimps. When we were done with the pizza, there were still a lot of left-overs like salmon, ham, olives etc. Alberto figured out that he could use them for some bruschetta-like warm bread slices to be served as breakfast. They were very delicious indeed.
The weather was rainy and lousy over the weekend so we had to pass time at home. Alberto laid down on the sofa to read a paperback while I was busying myself with tea and a colorful spring-cake I bought from Mirja. Pupu was looking after Chili that it didn’t mess around with the Easter decorations.
I also found time to sew an Easter heart, using patterns and instructions I found from one of my Tilda books. I brough it as a present for the Old Grey Bear and his missus when we visited them on Monday.
On Sunday we had a proper Easter dinner: lamb, potatoes and fried carrots and mushrooms with red wine sauce. And after that a cheese plate as a dessert.
The biggest Easter surprise, however, was waiting for us on our veranda: a huge egg had appeared over-night. Alberto was quick to take the egg into the kitchen and put it on the frying pan.
- No, I cried, it is not to be eaten! Someone is living in there!
- Oh no, dear, I was not going to fry it, Alberto soothed me. – I was just about to place it on the corner of the fireplace so that it will be kept warm. Maybe that will encourage someone inside there to hatch out one day.
And so the egg ended up in a warm place near the fireplace – but not too warm, mind you.
maanantai 5. huhtikuuta 2010
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti