torstai 16. joulukuuta 2010

Joulukalenterin luukut 7-12

Joulu vain lähestyy, ja täällä availlaan joulukalenteripaketteja. 7. päivänä sain Sinikalta keltaisen paketin, jossa oli niin paljon tavaraa, ettei kaikki mahtunut yhdellä kertaa edes esiteltäväksi saliimme. Sain verhoja, pöytäliinoja, huovan, tyynyn, pienen tuolin, joka on juuri oikeaa kokoa Viiville, ja jopa kipsisen enkelin, joka sopii mainiosti makuuhuoneemme seinälle.



8. päivänä Sinikka oli lähettänyt minulle ihastuttavan tuohesta tehdyn vaikkapa seinälle sopivan korin. Enpä itse osaisikaan tehdä tuohitöitä! 9. päivän paketissa oli puolestaan monenlaista seinälle pantavaa: pieniä suloisia karhutauluja, kehyksiä, iso kukkataulu, pieni puinen taulu Venetsiasta sekä kaksi ristipistoilla pisteltyä siluettikuvaa, joista toisen näette kuvassa.



10. päivän paketillaan Sinikka varmisti, että meillä riittää puuta erilaisiin nikkarointitöihin. Materiaaliluukussa oli myös mm. mainioita helmiketjuja, joista saamme vaikka helmiverhon johonkin oviaukkoon.



11. luukkuun Sinikka oli pakannut mm. keramiikka-astioita. Mukana olleet materiaalit otetaan myös käyttöön, vaikkeivät ne seuraavassa kuvassa salissamme olekaan. 12. päivän paketista löytyi puolestaan hämmentävän hieno lasikuutio, jonka sisällä on puu! Lisäksi paketissa oli pariskuntaa esittävä veistos.



Maaru oli lähettänyt 7. päiväksi materiaalipussin, jossa oli mm. hämähäkkejä. Atahualpa saa heistä mukavaa seuraa, mutta lienee tarpeen rakentaa isompi terraario. Pussin päällä olevat massapötköt löytyivät jo 5. päivän paketista tulleesta maitotonkasta.



8. päivänä Maaru varusti ruokakaappimme säilykepurkeilla. Alberto otti paketissa tulleen paistinpannun heti käyttöön. Lisäksi saimme aina terveellistä ja herkullista ruisleipää sekä kaksi kaunista hopeatarjotinta. 9. päivän luukusta tuli kaappi ja lipasto, jotka Maaru käski meidät tuunaamaan. Mainio homma!



Viivin lienee siirryttävä koulunpenkille jo varhaisella iällä, sillä Maarun 10. päivän paketista paljastui liitutaulu. Nuorna vitsa väännettävä. Vapaa-ajaksi saimme monopolipelin. Se olikin mukavaa, sillä pidämme kovin lautapeleistä. 11. päivän pakettiin Maaru oli laittanut siivousmopin, jotta meillä on varmasti asialliset välineet joulusiivoukseen. Lisäksi saimme maustekastikepullon, söötin punaisen tyynyn sekä pari sydänalustaa, joista toinen on kuvassa.



Maarun lähettämässä 12. päivän paketissa oli kankaita, nauhoja ja pitsiä. Loistavaa! Näistähän saa tehtyä vaikka mitä!



Itse lähetin Sinikalle ja Maarulle samanlaiset paketit. 7. päivän pakettiin laitoin perhoskokoelman. 8. päivän luukusta löytyi virkattu hartiahuivi. 9. päivän luukkuun tein havupallon Marian hyvällä ohjeella.



10. päivänä lähetin hieman kirjonta- ja virkkauslankoja. Muliinilangat valitsin joulun väreissä. Venne-lanka virkkaukseen tai neulontaan on puolestaan liukuvärjättyä.



11. päivän paketissa oli pöllöpatsas, jonka voi laittaa takan päälle tai jos haluaa, tämä pöllö herää vaikka henkiin pihalla huhuilevaksi pöllöksi. 12. päivän luukkuun paketoin virkatun kukkatyynyn. Sain melkoisen virkkausvillityksen, joten Maaru ja Sinikka saivat siis paitsi hartiahuivin myös koristetyynyn.



- - -

Christmas Calendar Swap – doors 7 - 12

The Christmas calendar swap continues… Here is a quick summary of what I got between December 7th and 12th.

From Sinikka:

December 7th: Everything yellow – curtains, table cloths, a blanket, a pillow, a small chair for Vivian and an angel statue.
December 8th: Back bag made out of birchbark.
December 9th: All kinds of things to be hanged on the wall – small and cute bear portraits, frames, a large painting of flowers, a small Venetian woodwork and cross stitch silhouettes.
December 10th: Timber for future handicraft projects.
December 11th: Ceramic pots.
December 12th: A miraculous glass cube with a tree inside and a statue of devoted couple.

From Maaru:

December 7th: A bag full of all kinds of materials.
December 8th: Canned food, a frying pan (for Alberto), two silver plates and some rye bread.
December 9th: Some furniture, including a cabinet.
December 10th: A black board and the Monopoly game.
December 11th: A mop (for Alberto), a bottle of chili sauce, a cozy red pillow and some decorative plates.
December 12th: Fabrics and ribbons.

And here’s a list of what I did send to them:

December 7th: A collection of butterflies.
December 8th: A crochet scarf.
December 9th: A decorative ball made of softwood.
December 10th: Some yarn.
December 11th: An owl statue.
December 12th: A pillow with flower theme.

Only 12 more days to go…

Ei kommentteja: