keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Hauskaa vappua!

Vapunpäivänä on yleensä tapana nautti brunssi, mutta tänä vuonna päätimmekin tarjota ystävillemme sen sijaan aidon englantilaisen aamiaisen. Alberto ehti nimittäin New Yorkin -matkamme jälkeen käydä Englannissa ja tuoda sieltä aivan oikeaa englantilaista pekonia. Muut tarpeet löytyivätkin helpommin Suomesta.

Aamiaisen jälkeen pengoin esiin vappuviuhkani ja -hattuni, jotka olivat ullakolla säilössä. Juuri kun olin löytänyt ne, alkoi alakerrasta kuulua marssimusiikkia. Tassutin portaita alas saliin ja näin Alberton, Victorian, Freijan ja Viivin kulkemassa marssin tahdissa ympäri huonetta plakaatteja heiluttaen.- Mitä te teette? minä kummastelin.
- Me leikimme kommunisteja, Freija totesi tyytyväisenä.
- Opetamme Viiville, kuinka vappua vietetään, Victoria jatkoi.
Alberto nyökytti innokkaasti taustalla.

Kommunistisen marssin jälkeen lapset halusivat lähteä tivoliin. Suunnitelma sopi varsin hyvin Albertolle ja minullekin, joten suuntasimme tivolille ja ostimme ensimmäiseksi hattarat. Sitten lähdimmekin tassuttelemaan kohti maailmanpyörää. Lapset olivat vallan innoissaan, mutta minua hieman epäilytti:
- Täällä tuulee melkoisesti. Entäs jos korit heiluvat tuolla ylhäällä liian kovaa?
- Mutta sieltä näkee hienosti kauas, Alberto sanoi.Korit tosiaan heiluivat niin, että Albertokin myönsi sen tuntuvan epämiellyttävältä. Lapsia tuuli sen sijaan ei haitannut. He hihkuivat ilosta, kun näkivät koko tivolin alueen yhdellä silmäyksellä, ja Freija ilmoitti haluavansa mennä jokaiseen huvipuiston laitteeseen.
- Kummitusjunaan menen ainakin kaksi kertaa, hän selitti.Me emme Alberton kanssa uskaltautuneet maailmanpyörää hurjempiin laitteisiin, mutta Victorian ja Freijan päitä ei sen sijaan näyttänyt huimaavan mikään. Vuoristoratakin miellytti heitä kovin - tosin kumpaakaan tytöistä se ei vielä saanut kirkumaan.Viivi olisi myös halunnut mennä kieputtumaan Victorian ja Freijan kanssa, mutta koska hän on vielä liian pieni, päästimme hänet vain lastenlaitteisiin. Onneksi hän innostui karusellista ja halusi kiertää siinä monta ajelua.Hyvää vappua kaikille!

1 kommentti:

Ruma Elsa kirjoitti...

Upea tuo mielenosoitus, oikeaa vapun henkeä! :D