torstai 31. joulukuuta 2009

Nyt tulee 2010!

Välipäivinä ehdimme hieman käydä kaupungillakin. Käsityön museolla on ikkunagalleria, jossa on parhaillaan nukketaiteilijoiden taidonnäytteitä. Meno oli yhtä talvinen kuin oikeastikin.Ikkunaan oli päässyt myös joukko sukulaisiamme. Eniten sympatiaa keräsi innokas hiihtäjä, joka näkyy aivan kuvan oikeassa yläkulmassa.Käsityön museolla on muuten hauskoja näyttelyitä läpi vuoden. Alakertaan kannattaa mennä katsomaan perusnäyttely, jossa on vaikka minkä näköistä vanhaa käsityötä. Museon ovi on helppo tunnistaa, koska siinä on hauska neulegraffiti. (Alakerran näyttelyssä on muuten vielä paljon isompi tuollainen – sitä on ollut tekemässä mm. eräs tuttumme, jonka blogi löytyy täältä.)Joulun tähteitä riitti syötäväksi moneksi päiväksi. Lopulta Roberto tuskastui ja vaati Albertoa laittamaan välillä jotain muutakin aamupalaa kuin kinkkuvoileipiä.

- No voi voi sentään, hämmentyi Alberto, mitähän minä nyt oikein keksisin?

Hetken mietittyään hän maustoi kinkun tähteet jauhetulla paprikalla, paistoi ne oliiviöljyssä herkkusienten kanssa ja tarjoili paistoksen munakokkelin kera. Tällainen annos kelpasi hyvin myös Robertolle:Tänään uudenvuodenaattona kävimme Sergion, Marian ja Roberton kanssa katsomassa esitystä Kallioplanetaariossa Nyrölässä. Kallioplanetaario on ihan oikeasti louhittu kallion sisään. Sisäänkäynti oli mukavan tunnelmallinen, sillä paikalla oli mm. joulukuusi.Ehkä hieman yllättäen emme katsoneet mitään avaruusaiheista näytöstä, joten myös E.T. jäi näkemättä. Sen sijaan näimme Pink Floydin musiikkishow’n, jossa oli sellainen kuvitus, että välillä alkoi huimata ja välillä tuntui muuten vain, että tuoli alla liikkui. Alberto vakuutti kuitenkin minulle, että istumme tukevasti paikallamme tuoleissa. Mielenkiintoinen näytös oli joka tapauksessa.

Vittorio ja Giulia olivat planetaarioretkemme ajan leikkimässä naapurissa Victoria Björnhufvudin kanssa. Kun tulimme Nyrölästä, lapset syöksyivät oitis meille. Ingrid ja Magnus Björnhufvud tulivat perässä. Lapsilla oli kuulemma meille yllätys. He asettuivatkin saliin laulamaan uudenvuodenlaulun. Maria liittyi kuoroon.Kun lapset olivat jo menneet nukkumaan, karhuherrat kokoontuivat keittiöön oluelle juttelemaan miesten asioita. Alberto oli säästänyt uusien tuoppien kokeilua tähän tilaisuuteen. Hän on niin ylpeä Hofbräuhaus-tuopistaan. Alberto oli muuten ostanut Herra Huurteinen -olutta hauskan etiketin vuoksi. Lisäksi hän piti hassuna sitä, että vaikka tällä oluella on ihan suomenkielinen nimi, se on itse asiassa tanskalainen tuote.Tottahan toki ilotulitustakin näkyi! Yhtä hienolta se näyttää joka vuosi, vaikka pauke hieman pelottaakin.Hyvää vuotta 2010 kaikille!

- - -

Happy New Year 2010!

Over the holidays we made a short trip to the downtown to see the Christmas decorations on boutique windows. The best one was found from the window gallery of the Craft Museum of Finland. They also had a nice “knit-graffiti” on their door handle.

There was enough of leftovers from the Christmas dinner to feed us for several more days. Finally Roberto got so fed up with Alberto’s ham sandwich breakfasts that he strongly demanded something else. After some thinking Alberto fried the leftover-ham with mushrooms and served them with scrambled eggs. This suited Roberto very well.

Today me, Alberto, Maria, Sergio and Roberto went to see a Pink Floyd multimedia show in the nearby planetarium. While we were there, Giulia and Vittorio were invited by the Björnhufvuds to come and play with their daughter Victoria. When we got back, we all gathered at our place to celebrate the New Year. Maria, Victoria, Giulia and Vittorio were singing for us, accompanied by Alberto.

Once the kids had gone to sleep, Alberto invited the other gentlemen to the kitchen to have some beer. Alberto had bough some “Herra Huurteinen” (that’s “Mr Frost” in English) beer because of its funny label. What’s even more funny is that despite its Finnish name, this beer actually comes from Denmark.

And of course there were some fireworks, too! And it was just as delightful as in every year.

Happy new year 2010!

8 kommenttia:

hannajaleijona kirjoitti...

Upeaa vuotta 2010 Olivialle, Albertolle ja koko muulle katraalle!

Hanna

riSa kirjoitti...

Teillä näyttää olleen välipäivinä varsin mukavasti ohjelmaa. :)
Oikein hyvää alkanutta vuotta!

jirps kirjoitti...

Oikein mukavaa alkanutta vuotta Orsoille =)

Salla kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Salla kirjoitti...

Mainiota uutta vuotta! Kuulostaa hurjalta tuo Pink Floyd -spektaakkeli! Kelpaisi minullekin, tosin tulisin varmaan huonovointiseksi itsekin... Muistan, miten ala-asteella Heurekan Verne-teatterissa vieraillessamme piti välillä sulkea silmät, kun se kolmiulotteisuus kävi liian rankaksi...

wiiks kirjoitti...

Hyvää Uutta Vuotta !!

Anonyymi kirjoitti...

Oikein hauskaa uutta vuotta! Tosi upea oli minustakin se ikkuna, kävin joulun aikaan sen katsomassa :-)
t.stadinalle

ipa kirjoitti...

Oivallista Uutta vuotta teille kaikille. Kylläpä herahti vesi kielelle kun katseli noita herkkuja marraskuulta ja kaukokaipuu iski kun näin ihanat matkakuvat!
PItäisi varmaan katsella vähän dioja pitkästä aikaa, ja meillä olisi varmaan myös vähän kasimillisiä nähtävänä?
tervehtäen Puuma-nainen ja Jussi Puputti