perjantai 3. huhtikuuta 2015

Minimarkkinahumua

Kansalaistoiminnankeskus Matarassa järjestettiin viime lauantaina Maaliskuun Minimarkkinat, joita olin myös hieman itse puuhaamassa, sillä kuulun Jyväskylän nukkekotikerho Nukkis-Ystäviin, joka järjesti tapahtuman. Paikalla olikin melkoinen vilinä heti kun ovet asiakkaille aukesivat.Markkinoilla oli myynnissä vaikka mitä houkuttelevaa minitavaraa. Leea Lehelmän pöydästä löytyi kaikkea kotiin sinapista Omo-pesuaineeseen. Itse ostin Leealta ison säkin ruokaa koirille.Miss Matilda oli myymässä ihastuttavia korujaan. Kaikista ihanin oli tietenkin Matildan omassa sormessa ollut sormus, jossa olivat Jane Austenin kirjasta Ylpeys ja ennakkoluulo tutut Mr. Darcy ja Elizabeth Bennet.Markkinoiden yhteydessä oli myös nukkekotinäyttely, jossa oli mm. tämä ihastuttava huvimaja. Valitettavasti en osaa kertoa, kuka taituri on asetelman takana.Myös Söpökadun Rauha ja Ilona olivat paikalla. Heitä ei näyttänyt vilinä lainkaan haittaavan, vaan he testailivat kuulemani mukaan melkein upouutta kahvinkeitintä.Mikä parasta, markkinoiden yhteydessä oli myös työpajoja, joissa sai kokeilla omia taitojaan. Minä menin hieman peloissani hopeatyöpajaan tekemään kulhoa, sillä en ole koskaan tehnyt minkäänlaisia hopeatöitä. Koruverstas Klovan Teija Halonen sai kuitenkin kaikkien pajalaisten turhan jännityksen kaikkoamaan, ja tilalle tuli innostus!

Osa meistä teki kulhon, osa kakkulapion. Kulho aloitettiin siten, että hopealevyyn iskettiin halutunlaisia kuvioita. Uskokaa tai älkää, pelkillä kirjaimillakin voi näköjään saada hauskaa pintaa, joka ei näytä lainkaan tekstiltä.Työvaiheet etenivät: kulho pyöristettiin, sen pohjaan juotettiin rengas ja sitä hiottiin ja kiillotettiin. Tässä kiillotus taitaa olla vielä tekemättä, mutta näette kuitenkin, millainen kulhostani on tulossa.Hopeatyön tekeminen oli hurjan hauskaa! Ehkä joskus pääsen Teijan kurssille toisenkin kerran ja saan sahata ja hioa itselleni kakkulapion.

Osallistuin toiseenkin pajaan. Sen piti kerhomme jäsen Aulis, ja siellä valmistettiin lumilapio. Kun pääsin kotiin, Albertolla olikin lapiossa ihmettelemistä.
- Siis teit mitä? Alberto äimisteli.
- Vuolin lapion varren, minä vastasin kieltämättä hieman polleana, sillä puutyöt eivät todellakaan ole erikoisalaani.
- No kyllä tällä kelpaa lapioida loput lumet kuistilta, Alberto totesi.

Toin markkinoilta myös koirakirjan, jonka ostin Nukkekotiyhdistyksen pöydästä. Nyt pysyn ainakin kärryillä, mitä rotua kaikki koiramme ovat. Kuvassa näette pöydällä kirjan vieressä myös hopeakulhoni valmiina.

Chili ja vieraisilla olleen Freijan koira Odin olivat käydä yhteistoimin ostamani koiranruuan kimppuun. Freija sai sen sijaan erityistuliaisen, sillä en voinut vastustaa kerholaisemme Annen tekemiä reppuja.
- Kerrassaan upea reppu! Kiitoksia kovin paljon! Freija sanoi. - Nyt saan riittävästi evästä mukaan, jos lähden katsomaan laivalatomuksia, riimukiviä tai jatulintarhoja.Minulla meni koko päivä markkinoilla, mutta niin oli Albertokin ollut ahkerana aamusta iltaan. Kun tulin kotiin ja olin esitellyt päivän saaliini, Alberto ohjasi minut keittiöön syömään steak and kidney pieta. Siinä Vanhan Toivolan Pihan Pääsiäispihalla Pienikankaalta ostetut ylämaankarjan munuaiset ja kulmapaisti olivat vallan herkullisessa muodossa! Suosittelen kaikille turhista munuaisennakkoluuloista luopumista!Lopuksi muistutus meneillään olevasta blogini arvonnasta. Arvontaan on mahdollista osallistua vielä, mutta kannattaa olla nopea, sillä osallistumisaika päättyy, kun pääsiäislauantai muuttuu pääsiäissunnuntaiksi.

1 kommentti:

Piikko kirjoitti...

Onpa mukavaa luettavaa markkinoilta ja pajoista. Hienot lopputulokset molemmista!
Lapio täytyy minunkin vielä joskus opetella.
Puutarha on Tuijan luomus.
Terkkuja!