Jo varsin aikaisin juhannusaattona Alberto oli lastannut keittiönpöydän täyteen kasviksia, lihaa, makkaroita ja hieman hedelmiäkin.
- Näyttäisi siltä, ettemme joudu olemaan lähipäivinä nälässä, minä hymyilin Albertolle.
- Juhannus on vuoden ylivoimaisesti tärkein grillauspäivä, joten jo ruokatavaroiden hankkimisessa on noudatettava riittävää vakavuutta, Alberto selitti. - Varsinkin makkaran riittävyydestä olen aina erityisen huolissani ja varasin sitä varmuuden vuoksi tällä kertaa yhteensä kolme kiloa...
Alberto oli oikeassa. Niinpä minäkin aloin valmistella herkkuja juhannuspöytäämme, sillä sen äärelle olivat saapumassa myös vanha harmaapäänalle muoreineen sekä vaari- ja mummo-Orso. Nappasin siis oitis omaan käyttööni muutaman tomaatin ja hieman basilikaa, jottei aivan kaikki ostettu joutuisi grillatuksi. Kyllähän sitä hieman salaattiakin tarvittiin.
Tekemäni tomaatti-mozzarellasalaatti sopikin mainiosti grillatun ruuan keralle. Varsinainen herkku oli kuitenkin tällä kertaa Alberton tekemä paholaisenhillo, jota söimme kanan ja vuohenjuuston kanssa.
Ruokapöytä oli täynnänsä muitakin herkkuja, ja kuinka ollakaan, juuri kun olimme kaikki saaneet vatsamme täyteen, Alberto ja vaari-Orso täyttivät grillin vielä makkaroilla. Ja pakkohan niitäkin oli jaksaa maistaa, sillä mukana oli mm. lammasbratwurstia.
Me olemme asuneet Suomessa on jo sen verran pitkään, ettemme mene aivan sekaisin yöttömästä yöstä. Lopuksi kuitenkin vielä etenkin italialaisille ystävillemme pieni makupala siitä, millaiselta täällä parhaillaan näyttää. Tämän valoisen kuvan on ottanut Alberto puolenyön tietämissä.
- - -
BBQ feast
The summer solstice was celebrated again last weekend. Alberto started preparations early and filled our kitchen table with all sorts of goodies: vegetables, meat, sausages and even fruits.
- Looks like we aren't going to starve in the near future, I said.
- The eve of the summer solstice is the most important barbeque season of the year, so we must be very serious about what we are going to prepare, Alberto explained. - I always try to ensure that there will be enough sausage for everyone, so I bought three kilos of it this year.
I guess my hubby was right so I helped him with the preparations. Help was desperately needed, as there were quite a number of friends coming down for our BBQ feast.
I prepared some tomato-mozzarella salad to accompany the grilled meat. The special treat this year was the devil's jam that Alberto had made - with a bit of goat cheese, it was a perfect companion to the grilled chicken breasts. And just when everybody had eaten their bellies full, Alberto started to grill the sausages.
We have already lived here in Finland long enough not to get confused about the bright Scandinavian nights, but for those of you who are still wondering what the "nightless night" really looks like, we have included here a picture that Alberto took around the midnight after our BBQ party.
maanantai 24. kesäkuuta 2013
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti