torstai 9. heinäkuuta 2009

Chi-hau-hau!

Pienen koiran kanssa luulisi pärjäävänsä siinä missä isonkin, mutta... Hannan kennelistä odottamamme chihuahua saapui maanantaina. Sen jälkeen onkin ollut ihmetystä.

Päätimme syödä oikein isot jäätelöannokset koiran saapumisen ja 10 000 blogikävijän rajapyykin kunniaksi, mutta kuinkas kävikään. Pikku chihu näytti heti, että jäätelö maistuisi sillekin. Se hyppäsi pöydälle ja tunki kuononsa jäätelöannokseeni.Alberto yritti epätoivoisesti käskeä koiraa rauhoittumaan, mutta mitään ei tapahtunut. Kun koira oli nostettu lattialle, Alberto oivalsi, että ehkä se ymmärtääkin vain espanjaa, koska chihuahuat ovat kotoisin Meksikosta. Harmillista kyllä me emme ole kumpikaan espanjantaitoisia. Alberto haki kuitenkin urheasti sanakirjan ja alkoi tavata koiralle:

- No saltan a la mesa. No la mierda en el suelo. Comprende?- Eiköhän koira tällä opi tavoille, Alberto tokaisi. Saas nähdä, itse uskon, että tämän koiran opettaminen sisäsiistiksi tulee olemaan kova urakka. Mutta eipä se mitään, suloinen se on kuin mikä!

---

A new dog arrived from Hanna’s kennel again – a wonderful chihuahua. The new arrival and the milestone of 10 000 blog visitors provided a good excuse for us to celebrate with some ice cream. Surprisingly it turned out that the new-comer likes ice cream, too. Only after some considerable effort we were able to get the chihu off from my portion. Alberto was confused at first as the dog didn’t seem to obey any commands but then he figured out that he probably need to speak Spanish for the dog that’s originating from Mexico. With a little help of a dictionary, things seemed to sort out.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kylläpä chihuahua näyttääkin söpöltä, mutta ongelmaanne on vain kaksi ratkaisua, joko te opettelette espanjaa tai sitten teidän on opetettava chihuahualle italiaa, neuvoopi

Vanha harmaapäänalle

Anonyymi kirjoitti...

Oletteko käyneeet Juvalla, Vanhassa Kilkkilässä? Siellä on ihana nukkekotinäyttely ! Siellä on mm. pienoishuone Takapihan kaverit jossa taisitte käydä Lahdessa ollessanne. Chihuahua on tosi söpö, mutta onko puudelilla nimi?
Kysyy
Saimi joka kävi mummolassa

Olivia Orso kirjoitti...

Saimi,

emme ole käyneet Juvalla, mutta olisipa hauska nähdä tuo näyttely.

Puudeli tuntuu olevan vaativa nimensä suhteen. Olemme miettineet ainakin Fifiä ja Maria Antoinettea. Saas nähdä, minkä nimen se viimein hyväksyy. Chihuahuan nimeksi tuli Chili.

hannajaleijona kirjoitti...

Täällä yksi nauraa aivan kippurassa.... aivan mahdotonta... No la mierda en el suelo..... Te olette kyllä ihan mahtavia! Eiköhän se opi, fiksuja ovat ja vikkeliä kuulemma.