sunnuntai 18. heinäkuuta 2010

Tietoa meistä karhuista sekä ihmeellisiä rasioita

Olette varmaan jo ihmetelleet, miksi emme ole pitkään aikaan vierailleet Tampereella. Nyt sinnekin on tehty pieni kesäretki.

Museokeskus Vapriikki on aina loistokohde. Nyt siellä on sitä paitsi Karhun vuosi -näyttely, joten piti käydä tarkistamassa, onko meistä annettu oikeita tietoja. Näyttely oli monipuolinen, ja sitä voi suositella kaikille. Opimme karhuista vaikka mitä, mm. sen, että meitä on karkoteltu aikoinaan pyllistelemällä. Onneksi emme ole itse kohdanneet tällaista käyttäytymistä.

Heti näyttelyn alussa vastaan tuli tuttu olutkarhu. Sitä piti ihastella, koska se oli tehty valtavan isoon ryijyyn. Kukahan tämän on jaksanut ommella?Tämä sukulainen oli nukkuilemassa.Karhun luurankokin oli näyttelyyn saatu. On se vaan paljon hienompi kuin ihmisen luuranko!Eräästä näyttelyvitriinistä en sitten pitänyt kovin paljon. Ihmiset uskoivat joskus, että karhun osilla on maagisia voimia. Siksi esi-isämme ovat joutuneet luopumaan mm. kämmenistään, hampaistaan ja kynsistään.Toinen näyttely, jonka ehdimme katsoa, oli Inrō-näyttely. Samurait ja muut rikkaat muinaisen Japanin miehet kuljettivat tavaroitaan aikoinaan aika kauniissa rasioissa, vai mitä?

Sushinhimo ei tyydyttynyt vielä Hanko Sushin kojulla Nauvossa. Siksi söin Marusekissa hieman herkkuja, kun Albertolla oli muita tehtäviä.Jälkiruuaksi otin kirsikkajäätelöä. Sen keralle oli pakko ottaa kahvi, koska tiesin, että sen kanssa tulevan maidon tarjoilee suloinen kissa.Vielä yksi kuva eilisillalta ihan kotopuolesta. Lähdimme Alberton kanssa iltauinnille, ja järveä peitti niin upea usva, että piti palata takaisin kotiin hakemaan kamera.Vesi oli kerrankin rannassa niin lämmintä, ettei minuakaan paleltanut yhtään – ennen kuin menin hieman pidemmälle. Muuten helteet ovat kyllä liian kuumat ainakin minulle.

Virkistäytyminen järvessä oli paikallaan, koska nyt alkaa haipakka, nimittäin Olivia Orson blogin ensimmäinen lukijamatka. Lähdemme Lontooseen vanhan harmaapäänallen ja hänen muorinsa sekä mummo- ja vaari-Orson kanssa.

- - -

Information on bears and boxes

As we hadn’t visited Tampere for a while, it was definitely high time to go and check out what was going on there. The Museum Center Vapriikki always seems to carry very interesting exhibitions and didn’t let us down this time either. They had a very special exhibition called The Year of the Bear that carried very important information about us bears. There was also another interesting exhition of old Japanese beautifully decorated Inrō boxes.

Sushi is also almost always on the menu when we are visiting Tampere. Alberto had something else to do so he couldn’t join me for sushi but that didn’t prevent me from indulging.

As it has been very hot and humid lately, we have cooled ourselves by going swimming late at night before going to sleep. Last night there was a nice foggy scenery on the lake.

Today were leaving for a few days in good ol’ London, this time with the Old Grey Bear and his missus and Alberto’s parents. Look forward for the report from the road sometimes late next week!

Ei kommentteja: