maanantai 15. marraskuuta 2010

Fiilistellen Firenzessä

Italian-matkamme päätteeksi vietimme mukavan päivän Firenzessä. Koska olimme majoittuneet aivan nurkille, pistäydyimme Santa Maria Novellan kirkossa, josta Firenzen rautatieasemakin on saanut nimensä. Kirkko on varsin kaunis ilmestys, juuri minun makuuni.



Sisään kirkkoon mentiin sivuovesta, jonne pääsi viehättävän puutarhan lävitse.



Santa Maria Novella on oikein kaunis kirkko myös sisältä. Mutta kirkon edustalta, ensimmäisessä kuvassa näkyvän obeliskintapaisen juurelta löysimme erittäin mukavan kilpikonnan.



Tassuttelimme rauhalliseen tahtiin Ponte Vecchiolle – Firenzessähän mikään ei ole kaukana. Tällä kertaa emme viitsineet poseerata sillan turistitungoksessa vaan jäimme suosiolla hieman kauemmas.



Muuten, minusta ja siskostani Mariasta on kuvia sekä pieninä että aikuisina juuri tuossa samassa paikassa. Pitäneekin kaivaa ne joskus esiin teille esiteltäviksi…

Tapasimme Firenzessä edelleen asuvan ja opiskelevan Marian Santa Crocen aukiolla. Ryntäsin oitis halaamaan siskoani. Alberto katsoi parhaaksi pysyä hieman sivummassa, ettei jäänyt jalkoihin.



Suunnistimme suosikkiravintolaamme Il Pizzaiuoloon perusteelliselle lounaalle. Alkupalaksi minä ja Alberto otimme bruschettat. Minulla oli mereneläväversio…



… ja Albertolla tomaattinen klassikko, joka oli höystetty anjoviksella.



Maria puolestaan otti grillattua munakoisoa.



Pääruuaksi minä tilasin herkullisen herkkutattirisoton.



Alberto ja Maria eivät voineet vastustaa Il Pizzaiuolon pizzaa – sehän on nimittäin aitoa napolilaista, vaikka Firenzessä olimmekin. Alberto nautti tyylilleen uskollisena erään suosikkipizzoistaan, Capricciosan.



Maria valitsi puolestaan varsin sienisen pizzan.



Jälkiruuaksi menimme Vivoli-gelateriaan syömään maailman parasta jäätelöä. Paikka on minulle ja Marialle jo lapsuudesta tuttu.



Tässä näette Alberton ja minun jäätelöt. Alberto ei yllättänyt valitessaan suklaata ja stracciatellaa – minttua kun ei tainnut tällä kertaa olla tarjolla. Minun valintani eivät olleet paljoakaan yllätyksellisemmät. Mukana oli – kuten aina – pistaasijäätelö. Lisäksi otin erästä pähkinäjäätelöä ja Alberton tapaan stracciatellaa.



Mukavan päivän jälkeen meidän oli kuitenkin jätettävä Firenze ja lähdettävä takaisin Suomeen. Junamatkalla Milanoon, josta lentomme lähti, pysähdyimme kuitenkin Bolognassa tehdäksemme täsmäiskun bolognesekastikkeen äärelle. Edes Alberto ei pitkästä pinnastaan huolimatta ole vielä alkanut valmistaa aitoa bolognalaiskastiketta.

Menimme tuttuun ravintolaan nimeltä Diana. Alkupaloiksi nautimme Affetati misti -annoksen, joka sisälsi tällä kertaa myös mukavasti mortadellaa.



Ja sitten itse asiaan:



Suomalaiseen ruokavalioon palaaminen sujui paremmin, kun vielä välilaskulla Tukholmassa teimme pehmeän laskun skandinaaviseen ruokaan. Alberto nimittäin muisti, että räkmacka oli jäänyt häneltä Italiaan päin mennessä väliin…



- - -

Feeling Fine in Florence

Before returning home we still had time to spend one day in my home town Florence. We started the day by visiting the beautiful church of Santa Maria Novella. From there we walked to see the famous Ponte Vecchio.

The next stop was the piazza in front of Santa Croce. We had agreed to meet my sister Maria there – she’s still living and studying in Florence. Maria was already waiting for us there and I hurried to hug her. Alberto wisely stepped aside to make way for me.

As it was time for lunch, we headed for our favorite restaurant Il Pizzaiuolo. We started with some antipasti: Bruschetta al mare for me, Bruschetta Napoletana with anchovies for Alberto and some grilled eggplant for Maria. As the main course I had some risotto while Alberto and Maria couldn’t resist the temptation of real Napoletan pizza – a specialty of Il Pizzaiuolo.

This time we didn’t pick any delicious desserts of Il Pizzaioulo but chose to have the best ice cream in the world that is sold at the Gelateria Vivoli. This place was our favorite when we were kids – and it still is.

After a wonderful day we had to finally leave Firenze and head back to Milano to catch the flight to Finland. However, on the way we still had to stop in Bologna to enjoy some real Pasta alla Bolognese. And on the stopover at the Arlanda airport, Alberto was finally able to amend the mistake of not having the shrimp sandwich nine days earlier…

1 kommentti:

Simo Nousiainen kirjoitti...

Näyttää olleen herkullinen reissu! Kateeksi käy, mutta lähdemmepä varmaan tuossa keväällä samaiseen saapasmaahan.