lauantai 16. maaliskuuta 2013

Päivä pääkaupunkiseudulla

Kun Alberto palasi väsyneenä työmatkaltaan, minä olin jo ehtinyt häntä vastaan Vantaalle. Olin tavannut Stadinallen, käynyt katsastamassa hänen uutta kotiaan ja huristanut linja-autolla lentokenttähotelliin odottelemaan Albertoa. Meillä oli tarkoituksena mennä katsomaan Kansallisteatterin Frankenstein-näytelmä, mutta epäonneksemme näytös oli peruttu sairastapauksen vuoksi. Päätimme kuitenkin viettää hauskan päivän pääkaupunkiseudulla emmekä lannistuneet.

Oivana karhuna Alberto keksi oitis, että lähettyvillä olisi pari kirkkoa, jotka voisimme katsastaa. Ensiksi ajoimme Vantaan Pyhän Laurin kirkolle. Komea oli tämäkin harmaakivikirkko.


Olisimme tietenkin mielellämme katsastaneet kirkon sisäpuoleltakin, mutta tällä kertaa meidän piti väistyä: kirkossa oli alkamassa tärkeämpi toimitus. Niinpä jatkoimme matkaamme Espooseen, josta seuraava kirkko löytyi.Tähän Espoon Tuomiokirkkoon pääsimme sisällekin. Iloksemme kirkon seinillä oli runsaasti vanhoja suosikkejani - kalkkikivimaalauksia.Karvat nousivat pystyyn, kun näin tämän helvetinkitaa esittävän maalauksen. Onneksi seinillä oli rauhallisempiakin kuva-aiheita.Kirkossa oli myös mainio lasimaalaus alttarin takana.Iloksemme kirkon luona oli aivan yllättäen myös muuta nähtävää. Meneillään oli aivan selvästi lumiveistoskilpailu! Tehtävänanto näytti selvästi viittaavan jollain lailla alieneihin, joten meidän oli tietenkin pakko tarkastella veistoksia hieman lähempää.Pääsimme näkemään ihan oikean lumiavaruusaluksen...... sekä yksisilmäisen olennon, joka oli varmasti peräisin lumiselta ulkoavaruuden planeetalta.Kirkkojen ja avaruusolentojen jälkeen meillä oli oikea karhunnälkä. Lähdimme siis kohti Il Duettoa, joka on Alberton suosikkipizzapaikka Helsingissä. Pizzamme veivät oitis nälän.

Päivän kohokohta oli vielä edessä - ainakin Albertolle. Olin edellisenä päivänä kaupungilla kierrellessäni huomannut Suomalaisen Kirjakaupan ikkunassa mainoksen, jossa sanottiin, että Fingerporin piirtäjä Pertti Jarla olisi juuri meidän Helsingin-päivänämme tavattavissa Kauppakeskus Kampin kirjakaupassa. Alberto ei pannut vastaan, kun ehdotin, että voisimme käydä hakemassa Jarlalta signeerauksen uuteen Fingerpori-albumiin. Alberto osti albumin ja signeeraus oli valtavan hieno, sillä Jarla piirsi jokaisen nimikirjoituksen yhteyteen halutun Fingerpori-hahmon. Alberto valitsi tietenkin Heimo Vesan ja vitsaili Jarlalle siitä, kuinka oli kerran lukenut Fingerporia selkäkipuisena. Siitä ei tullut mitään, kun nauru teki selälle niin pahaa.Helsingistä palaamisemme jälkeen on tapahtunut yhtä ja toista. Seurasimme innokkaina uuden paavin valintaa, mutta seuraaminen jäi kovin lyhytaikaiseksi, sillä paavi valittiin alta aikayksikön. Yllätys uusi paavi oli meillekin, mutta meidän mielestämme oli hienoa, ettei paavia valittu jälleen Euroopasta.

P.S. Alberton kaitafilmiharrastuksen uusin taidonnäyte - Timo Rautiainen & Neljäs Sektori -yhtyeen musiikkivideo Koiran laulu - on viimein julkaistu. Täältä voitte sen nähdä - tai sitten katsella tästä:


Ei kommentteja: