maanantai 1. huhtikuuta 2013

Pääsiäisjuhlintaa

Keskeytetäänpä hetkeksi New Yorkin -matkan muistelu, sillä siinä matkassa on niin paljon muisteltavaa, että väliin ehti pääsiäinen. Alberton päässä oli muhinut jo hetken mainio pääsiäispäivien menu. Torstaina aloitimmekin sushilla, vaikkei se mikään perinteinen pääsiäisruoka olekaan. Herkutellessamme kuuntelimme Matteus-passiota uskollisesti toimivasta antiikkiradiostamme.

Seuraavaksi Alberton listalla olivat kanarullat, jotka oli täytetty tuorejuustolla ja kuivatulla tomaatilla. Herkullisten rullien seurana söimme vihreitä papuja ja herkkusieniä.Arvelimme aluksi, että virpominen jäisi meiltä väliin tänä vuonna, sillä palmusunnuntaiaamuna olimme vielä palaamassa reissultamme Yhdysvalloista. Ennen matkaamme Victoria ja Freija tulivat kuitenkin kuiskuttelemaan, että haluaisivat joka tapauksessa tulla virpomaan meitä, koska Viivi ilahtuisi siitä kovasti. Niinpä tytöt kävivät virpomassa pääsiäissunnuntaina. Ja kuinka ollakaan, Viivi virpoi heitä omalla pienellä vitsallaan takaisin! Virpomispalkaksi oli varattu suuri suklaamuna, jonka Viivi kärräsi paikalle pikku kärryillään.Varsinaisen pääsiäismenun Alberto suunnitteli tietysti pitkän kaavan mukaan. Ensimmäiseksi söimme oivan yleisvälimerellisen antipasto-lajitelman.
- Ajattelin tukea tasapuolisesti talousvaikeuksissa pyristeleviä Etelä-Euroopan valtioita, joten viininlehtikääryleet ovat Kreikasta, jamón serrano Espanjasta ja pancetta synnyinmaastamme Italiasta. Pancettaa ei ole niin paljoa, koska Italian tilanne ei ole niin huono kuin muilla, Alberto luennoi.Pääruokana oli sitten perinteinen karitsan paisti. Paistin kanssa oli punaviinikastiketta, papuja, herkkusieniä sekä ihastuttavan pehmeitä uuniperunoita, jotka Alberto valmisti Cucina Moderna -lehden ohjetta hieman mukaillen.Jälkiruuaksi tarjolla oli lautasellinen herkkujuustoja - mitä muutakaan.

Ei kommentteja: