sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Syntymäpäiväilyä

Viime tiistaina täytin jälleen vuosia. Alberto olisi ilomielin juhlistanut synttäriäni yhtä näyttävästi kuin viime vuonna, mutta minä totesin, että hieman vaatimattomampikin juhlinta riittäisi, sillä kyseessä ei ollut kovinkaan merkittävä syntymäpäivä – viime vuonna täytin sentään täysiä kymmeniä.

Palasimme siis tänä vuonna syntymäpäiväjuhlien osalta jälleen normaaliin kuvioon: elokuva- ja ravintolailtaan. Minä valitsin elokuvaksi American Hustlen, koska olin lukenut, että se olisi hauska, ja koska Jennifer Lawrence näytteli siinä tietääkseni mielenkiintoista roolia.Ennakkotietoni osoittautuivat oikeiksi. Kun elokuva ensin pääsi vauhtiin, se oli oikein hauska. Kaikki henkilöhahmot olivat aika omituisia, mutta se juuri tekikin elokuvasta viihdyttävän.

Elokuvan jälkeen lähdimme tassuttelemaan viime vuonna Jyväskylään avattuun American Dineriin kunnon hampurilaiselle.
- Alberto! minä huudahdin, kun huomasin lumihiutaleen satavan kuononi päälle. - Tämähän on aivan samanlainen sää kuin viime vuonna syntymäpäivänäni! Muistatko, miten maaginen tunnelma Metropolitan oopperan pihalla ja Broadwaylla oli silloin illalla, kun kaikki oli lumen peitossa?
- Aivan totta! Alberto vahvisti, kun lunta alkoi tulla enemmän. - Oletettavasti tämäkin sulaa pois huomisaamuun mennessä.American Dinerissa saa herkullisia ja varsin täyttäviä hampurilaisia, ja tila on sisustettukin amerikkalaisen dinerin tyyliin. Paikalla näyttävät pysyvästi olevan myös blues-veljekset Elwood ja Jake sekä Marilyn Monroe.

Hampurilaiset saivat meidät sellaiseen tilaan, ettemme enää jaksaneet jälkiruokaa, vaikka tarjolla olisi ollut New York Cheesecakea ja Ben & Jerry's -jäätelöä. Minä valitsin Hot Angus Beef Cheese -burgerin, jossa oli pihvin lisäksi tulista chilitahnaa, sveitsiläistä juustoa, jalapenoja ja ananasta. Ranskalaisten keralle piti tietenkin ottaa sinihomejuustodippi.Syntymäpäiväni oli siis leppoisan mukava. Seuraavaksi vietämmekin blogini syntymäpäivää, joten pysykää kuulolla.

Ei kommentteja: