tiistai 12. elokuuta 2014

Kesäpuuhailuja

Syksy lähestyy, ja jotkut ehkä luulevat, että emme tehneet kesällä muuta kuin kävimme New Yorkissa. Toki koko kesä meni täällä blogissa matkastamme raportoimiseen, mutta ehdimmehän me tehdä muutakin. Nyt saatte lukea pienen koosteen siitä, mitä tuo muu oli.

Jo perinteisesti osallistuimme Tupaswillan keskiaikamarkkinoille Laukaassa. Kauniissa säässä oli mukava katsella ja kuunnella Härkätien Leikareiden esitystä, jossa oli mukana myös jonglöörausta.Tapasimme myös vanhat tuttumme Tuuli Tulikirveen ja Routa Rautakouran, joilla hevosineen tuntuu aina olevan meneillään jotain välienselvittelyä.Juhannuksena oli sitten aika lähteä idylliseen maalaismaisemaan kauas ihmisistä.Kesäkukkaset olivat tietenkin juhannuksena parhaimmillaan. Lupiinitkin olivat kovin kauniita, kun ne olivat vielä kukassa. Metsäkurjenpolvet olivat myös levittäneet kukkasensa joka paikkaan.

Juhannuksena nautimme tietenkin perinteisiä herkkuja, jo viime kesältä tuttua katkarapusalaattia, jota söimme ruotsalaisittain makkaran kera sekä herkullista kikherne-fetasalaattia. Mutta Alberto ei olisi Alberto, ellei hän olisi tehnyt myös joitain ruokakokeiluja. New Yorkissa maistamamme tuna crudo - raakaa tonnikalaa ja avocadoa - oli niin hyvää, että Alberton piti ehdottomasti kokeilla siitä oma versionsa. Vielä eksoottisempi oli Alberton sinihomejuustosilli, joka olikin tietoisesti laadittu vain vaativaan makuun.Hieman ennen heinäkuun puoliväliä osallistuimme sitten Finnconiin, joka järjestettiin tänä vuonna Jyväskylässä. Finnconin ajaksi saimme myös kotiimme vieraan, kun Perusta kotoisin oleva, mutta Suomessa asuva kirjailija Tanya Tynjälä majoittui meillä. Meillä oli Tanyan kanssa todella hauskaa, sillä hän oli innokas keskustelemaan aiheesta kuin aiheesta. Tanya oli mukana Finnconin eräässä paneelissa sekä tuomaroimassa tapahtuman naamiaisia.Sekä Alberto että minä olimme myös mukana järjestämässä ohjelmaa: Minä pidin virkkaustyöpajaa ja osallistuin scifikäsityöpaneeliin. Alberto puolestaan luennoi ansiokkaasti vampyyrielokuvista Dracula-kostyymissaan.Finnconissa oli mahdollista tavata toinen toistaan oudompia maan ja ulkoavaruuden asukkeja, mutta Jyväskylän satamassakin oli tarjolla harvinaista seuraa, nimittäin mammutti. Meidän oli heti mentävä katsomaan, mistä oli kyse. Selvisi, että mammutti liittyi Jyväskylän asuntomessuihin ja että sen kanssa olisi voinut ottaa selfien. Koska emme ole Alberton kanssa niin kovin perillä sosiaalisesta mediasta eivätkä Victoria ja Freija olleet tällä kertaa mukana, tyydyimme kuvaamaan pelkästään mammutin.Tupaswilla ei jäänyt kesän ainoaksi keskiaikatapahtumaksemme. Kävimme nimittäin ensimmäistä kertaa katsomassa, millainen on joka toinen vuosi järjestettävä Hollolan keskiaikatapahtuma. Sää oli erittäin hikinen, mutta paikalla oli markkinatunnelmaa, herkullisia lettuja ja keskiaikaisia ohjelmanumeroita. Näimme myös viikinkilaivan, joka selvästikin oli varsin meri- tai ainakin järvikelpoinen.Kesän herkuista pitää mainita vielä yksi. Olemme innostuneet syömään Highland-naudan lihaa - ja maksaa. Yksi loppukesän herkutteluaterioista oli paistettua maksaa vihreiden papujen ja perunagratiinin kera.Koska Alberto ja vaari-Orso ovat Highland-lihaa myyvän Pienikankaan tilan kanta-asiakkaita, he saivat kutsun tulla tutustumaan tilaan ja eläimiin oikein paikan päällä. Ei ole vaikea arvata, että he ottivat kutsun innokkaasti vastaan. Pian he olivatkin Kangasniemellä katsastamassa laitumella kesää leppoisasti viettäviä eläimiä.Alberton ottamien kuvien perusteella Highland-naudoilla todellakin on valtavat sarvet.
- Koko ajan sai pelätä, ettei saanut sarvesta kuonoonsa, kun lehmä käänsi leppoisasti päätä, Alberto päivitteli vielä monta kertaa kotiin tultuaan.
- Olisit pysynyt vähän kauempana, minä valistin.
- Mutta kun ne lehmät halusivat tehdä lähempää tuttavuutta, Alberto puolustautui.Onneksi tilalla oli myös nuorempia yksilöitä, jotka olivat yksinomaan suloisia eivätkä vielä sarvekkaita.Vaikka helteet vielä jatkuvatkin, alkaa varsinainen lomakausi olla meidän nallejenkin osalta ohi. Ensi kerralla kuulette kuitenkin siitä, mitä Alberto ehti puuhata vielä ennen töihin paluutaan.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Minäkin olin Finnconissa :) Olin kuuntelemassa juuri tuota käsityöluentoa (vaikken voi sietää käsitöitä, muiden näperrykset on aina kiinnostavia) ja kaikkien puhujien kaikki työt olivat hirmuisen hienoja!! Tunnistin sinut heti, vaikkei keltainen mekko ollutkaan päällä ;)

Kiitoksia vielä näin jälkikäteen kivasta tapahtumasta ;)

T. Saimi