tiistai 24. marraskuuta 2009

Yltäkylläisesti Alberton herkkuja

Enpä olekaan aikoihin kertonut teille Alberton kokkailuista. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettei Alberto olisi hellinyt minua hyvillä ruuillaan. Kerronpa nyt hieman, mitä hän on viime aikoina minulle tarjoillut.

Rakastamme molemmat pastaa ja siksipä Alberto hankkikin uuden pastapannun. Siinä hän sitten pyöritteli öljyssä kylmäsavulohen paloja, isoja kapriksia sekä sipulia, ja siitähän syntyi mainio kastike tagliatellelle.Eräänä toisena päivänä Alberto valmisti reilusti pippurisen paistin.Häneen iski myös Melanzane alla Parmigiana -kuume, joten munakoisovuokaa oli pakko tehdä paistin seuraksi. Herkullinen oli lisukekin. Munakoiso on ihan nam, varsinkin kun se vielä paistetaan ja marinoidaan oliiviöljyllä ennen vuokaan laittamista! (Jos haluatte valmistaa paistosta itse, eräs versio siitä löytyy aiemmasta postauksestani.)Eilen Alberton alkoi tehdä mieli currykanaa, ja senkin kanssa oli oltava paistos – tällä kertaa kesäkurpitsasta, herkkusienistä, tomaatista ja mozzarellasta. Alberto halusi paistokseen tarkoituksella Italian värit – vihreän, valkoisen ja punaisen – ja päätti nimetä ruokalajin mahtipontisesti Zucchini Bella Italianaksi.Näin nätisti paistos sopi kanan vierelle.Tänään Alberto huomasi, että jääkaappiin oli jäänyt vielä kaikenlaisia herkkuaineksia edellisistä kokkailuista. Niinpä hän valmisti meille näin iloisen värisiä lämpimiä leipiä, joissa oli kruununa artisokanpalanen.Syvä huokaus! En tiedä ketään muuta karhurouvaa, jota hemmotellaan tällä tavoin.

---

It has been a while since I last time wrote about cucina Orso. I will amend this now and tell you what has been going on in Alberto’s kitchen lately.

We both love pasta and to celebrate Alberto’s recently purchased pasta pan, he fried some smoked salmon, capers and onion to accompany some tasty tagliatelle.

On another day, Alberto prepared a well-peppered roast and some delicous Melanzane alla Parmigiana to go with it. Alberto took extra trouble with the eggplants by roasting and marinating them beforehand.

Yesterday Alberto suddenly realized that he wanted some chicken with curry – and again some casserole with it. This time he went for zucchini, mushrooms, tomato and mozzarella. He deliberately wanted it to have the colors of Italy – green, white and red – and decided to title his new invention pompously Zucchini Bella Italiana.

And today, when he found still some left-over ingredients from the fridge, he quickly turned them into colorful bruschettas.

3 kommenttia:

mummo-orso kirjoitti...

Herkullisen näköisiä sapuskoita jälleen kerran, mutta aikas vekkulit ovat blogin "raamitkin".

Salla kirjoitti...

Täällähän näyttää ihan uudelta! Hieno talvisatutunnelma!

Olivia Orso kirjoitti...

Ajattelin, että pitää vaihtaa tätä blogin ulkoasua hieman, sillä kukat olivat hieman liian kesäiset. Pupusta ja lumiukosta sekä talvisista puista tulee sen sijaan oikea talvitunnelma. Oikeasti kun talvitunnelmaa ei oikein vielä ole ainakaan täälläpäin.