maanantai 30. maaliskuuta 2009

Kirjamessujen kauhistukset

Olimme Alberton kanssa viikonloppuna Jyväskylän kirjamessuilla. Alberton ystävä Raimo Pesonen on juuri tänä keväänä julkaissut esikoisromaaninsa ja oli kertomassa siitä kirjamessuilla. Niinpä mekin tapasimme Raimon siellä.Kuten huomaatte, Alberton ja Raimon suhde on hyvin tuttavallinen ja rento. Alberto oli saanut Raimolta tämän esikoiskirjan Erityisosaajia jo aiemmin ja lukenut sen, mutta hän halusi vielä messuilla kiittää Raimoa ja puhua mm. maailmanhistoriasta tämän kanssa. Yhtä asiaa Alberto kyllä ihmetteli ääneen jälkeenpäin, nimittäin sitä, miksi ihmisten karvoitus jakautuu niin epätasaisesti ja miksi se saattaa olla eri paikoissa niin erimittaista – Albertohan itse on tasaisen karvainen joka puolelta.

Alberto on ollut Jyväskylän Science Fiction Seura 42:n jäsen jo pitkään ja niinpä hiippailimme myös scifi-seuran pöydän ääreen. Siellä tapasin ”Suuren muinaisen” eli Cthulhun.Säikähdin hieman, mutta eipä siinä mitään: se istui pöydällä ja näytti vain haluavan kasvaa isommaksi. Mutta sitten…Saman pöydän luota löytyi isompi Cthulhu! Se olikin minulle liian suuri. Ehdin kuitenkin ymmärtää, että tämä scifi-seura ottaisi mielellään lisää jäseniä toimintaansa mukaan. Että sinne vain kaikki, jotka eivät pelkää Cthulhua.

Tapasimme messuilla aika paljon tuttuja ja yhden sukulaisenkin. Keski-Suomen luontomuseon esittelypisteessä oli myös tämä veijari.Aika komea, vai mitä?

Kirjamessujen vaarallisimmaksi asiaksi ei loppujen lopuksi osoittautunut Cthulhu vaan… ne kaikki kirjat, jotka siellä olivat! Ostin nämä:Maailman ihanin tyttö -näyttely oli vuosia sitten täällä Jyväskylässä ja se teki suuren vaikutuksen. Nyt kun sen valokuvista on tehty kirja (tuo suurin kirja kuvassa), en voinut olla ostamatta sitä. Nuo valokuvat kestävät katselemista, ja oli myös mukava kertoa itse valokuvaaja Miina Savolaiselle, mitä ajatuksia hänen ihanista kuvistaan on herännyt. Kirjahankintojeni joukosta löytyy myös hieman historiaa ja muutama kiinnostava romaani sekä Mondo-sarjan Prahan matkaopas. Siihen kaupunkiin olisi tarkoitus suunnata kesällä.

6 kommenttia:

hannajaleijona kirjoitti...

Oi mitä löytöjä! Tuo maailman kaunein tyttö on jo ajatukseltaan niin mainio ja kuvat vielä niin kovin kovin kauniita. No, nytpä tietää, mitä tekee mieli, kun siitä on tehty kirja... Hienosti onnistunut tuo ensimmäinen kuva, niin luontevasti ovat kumpainenkin. Mekin suuntaamme ehkä Prahaan, mutta syssymmällä... ;o)

Olivia Orso kirjoitti...

Tässä kirja-asiassa on kyllä ongelmia. Aiemminkin on kirjoja tullut hankittua ja on kamalan vaikea päättää, mitä lukisi ensiksi... Mutta tulkoon vaan koko ajan lisää kiinnostavia kirjoja maailmaan - parempi se on kuin että kirjoja ei lainkaan olisi. ;)

Alberto kirjoitti...

Olin niin innoissani selittämässä Raimolle etten huomannut että Olivia oli nappaamassa kuvaa. Raimo sen sijaan huomasi ja ehti siksi vähän poseeratakin.

Anonyymi kirjoitti...

Mä näin sut siellä!
T: Saimi

Olivia Orso kirjoitti...

Hei Saimi!

Minäkin näin sinut! Minulta taisi jäädä keltainen mekko tällä kertaa kotiin. Ostitko sinä mitään?

Salla kirjoitti...

Hienoja kirjahankintoja olet tehnyt! Minullakin on tuo Maailman ihanin tyttö, sain sen joululahjaksi. Upea opus ja näyttely teki myös aikoinaan suuren vaikutuksen. Myös tuo Frida ja Frida on kiva teos, se toinen kertoja, (pikkusisko, nimeä en nyt muista) on tosi sympaattinen hahmo.