keskiviikko 23. syyskuuta 2009

Alberto ja pilkottu filmi

Olin juuri ajatellut leipoa, kun huomasin, että keittiönpöytä oli varattu. Alberto oli levittänyt pöydällä valtavan määrän filmiä ja oli käsittelemässä sitä sakset kädessä. Alberton kaitafilmiharrastuksesta on ollut puhetta aiemminkin, ja joskus hänen tekeleitään on näytillä oikein julkisestikin. Tällä kertaa Alberton ystävä oli pyytänyt häntä tekemään promovideon Maria Lundin piakkoin julkaistavan levyn eräästä kappaleesta. Alberto kantoi innoissaan koko kuvauskalustonsa Lutakkoon yhdeksi illaksi, ja nyt hän oli tohkeissaan leikkaamassa videota lopulliseen muotoonsa.Katsoin parhaaksi hakea Lontoosta kesällä ostamani lampun valaisemaan Alberton hämäriä puuhia. Rohkenin samalla myös kysäistä:

- Eikö olisi helpompi käyttää leikkauspöytää tai vielä edistyneemmin editointiohjelmaa ja tietokonetta?
- Vanhan ajan menetelmät on nostettava kunniaan, vastasi Alberto.

Muutaman illan ahkeran puurtamisen jälkeen video on nyt nähtävissä YouTubessa:- - -

Alberto is an avid 8mm filmmaker. A few days ago a friend of his asked if he could make a promofilm for one song off Maria Lund’s forthcoming album. Alberto agreed without hesitation, carried all his filmmaking equipment to Lutakko for one-night stand and now he has been spending all his spare time editing the film. I asked him if it would make more sense to use a proper editing unit or computer based editing system instead of ordinary scissors but according to Alberto, the best results could be achieved with traditional methods only. Everyone can make up her or his own mind about this as the video is now available on YouTube.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ilman muuta vanhan ajan menetelmiä kannattaa pitää kunniassa monessa asiassa. Eikä tässäkään filmissä näyvälillä saksit vilahtelemassa Marian laulua häiritsemässä. No, saattaishan se tietokone tuottaa hiukan vähemmän filminpätkiä keittiön pöydälle...

Vanha harmaapäänalle

Anonyymi kirjoitti...

No mutta tuo rouvahan oli juuri tänä aamuna televisioonissa! Oi hän on niin ihana! Ja aika mukava kuvakin oli - ihan kuin olisin itsekin ollut lavan äärellä.
Tervehtäen Puuma-rouva