tiistai 6. marraskuuta 2012

Pikavisiitit Firenzeen ja Reggio Emiliaan

Palataanpa takaisin Italian-matkaamme. Alberton syntymäpäivän juhlistamisen jälkeen oli aika jättää Rooma taakse. Italian rautateiden punanuoli, Frecciarossa, kiidätti meidät halki Toscanan aina yhtä idyllisiä maisemien.



Varsinainen kohteemme oli Reggio Emilia Emilia-Romagnassa, mutta emme tietenkään voineet ajaa Firenzen ohi pysähtymättä. Meillä oli nimittäin tärkeää asiaa muutamaan paikkaan tuossa renessanssikaupungissa.

Viipotimme vauhdikkaasti aukiollaan pönöttävän Duomon ohitse nälkä jo hieman vatsan pohjassa kurnien.



Apua oli odotettavissa, kun saavuimme Pizzaiuolo-ravintolan ovelle. Valitsimme kumpikin listalta aidot napolilaispizzat, emmekä pettyneet tälläkään kertaa. Alberto herkutteli anjoviksilla. Minun pizzassani oli mm. sieniä ja ricottaa.





Jäätelöbaari Vivolin luona tapasimme Marian, joka ryntäsi innoissaan halaamaan minua, sillä emme olleet nähneet pitkään aikaan.



Nautimme tietenkin kupposet Vivolin jäätelöä. Alberto ahmi kokonaisen kupillisen – jälleen stracciatellaa ja suklaata. Minä ja Maria jaoimme kupillisen lempimakujamme, joihin kuuluu mm. pistaasi.



Seuraavaksi teimme hieman ostoksia. Alberto poikkesi levykaupassa nimeltä Data Records. Siitä on tuli Alberton suosikkilevykauppa Firenzessä sen jälkeen kun veljeni Sergio esitteli paikan hänelle Alberton saapuessa ensi kertaa tapaamaan perhettäni. Tällä kertaa hän joutui kaupassa tosin pienoiseen hyväntahtoiseen väittelyyn henkilökunnan kanssa, mutta mukaan lähti kuitenkin pari mainiota löytöä.



Vierailumme Firenzessä oli tällä kertaa hieman lyhyt, joten seuraavaksi kiiruhdimmekin Ponte Vecchiolta poispäin kohti rautatieasemaa. Alberto ehti kuitenkin näpsäistä minusta ja Mariasta kuvan.



Reggio Emiliassa pääsimme vieraisille ystäviemme Timin ja Sauran luo. Siellä meitä odotti ylellinen illallinen. Olimme saaneet ruokalistan nähtäväksemme aikaisemmin ja oletimme, että kolme siinä ollutta pastaa olivat vaihtoehtoisia. Paikan päällä meille kuitenkin paljastui, että meille todella tarjottiin kolmea erilaista pastaa. Jo ensimmäinen yrttitäytteinen olisi ollut santsaamisen arvoinen, mutta emme uskaltaneet ottaa lisää, sillä emme tienneet, kuinka paljon ruokaa oli vielä tulossa. Toisena pastana saimme kurpitsapastaa ja kolmantena pastaa lihaliemessä.







Tässä vaiheessa keskustelu oli jo niin vilkasta ja pää herkullisista mauista pyörällä, ettemme enää muistaneet kuvata loppuateriaa. Saimme kuitenkin vielä lihaa yrttiöljyn kanssa, paistinperunoita, paikallista jälkiruokakakkua sekä hedelmiä. Nälkä oli tipotiessään. Kiitokset vielä kerran Timille ja Sauralle!

Seuraavalla kerralla kerron, kuinka seikkailimme Genovassa.

- - -

Quick visits to Florence and Reggio Emilia

After Alberto's birthday celebration it was time for us to move on and so we found ourselves in a train speeding us through the idyllic landscapes of Tuscany. We were heading to Reggio Emilia in Emilia-Romagna but of course we couldn't resist the temptation of stopping briefly in my home town Florence.

First we hurried ourselves past the famous Duomo on our way to Pizzaioulo, our favorite restaurant in town. It may be a bit of breach of the etiquette to have pizza as lunch but after some delicious pizza napoletana we didn't have any reasons to complain. For the dessert we headed for favorite ice cream bar Vivoli where we also met my sister Maria.

There was still some time before we had to get back to the railway station, so we decided to do a bit of shopping. Alberto wanted to visit a record store that became his favorite after my brother Sergio had shown him the place when he came to Florence to meet my family for the first time. After that we still had time to take a photo of me and Maria at the Ponte Vecchio before we had to get back to the station to catch the train to Reggio Emilia.

In Reggio Emilia we had been invited for a dinner at the home of our friends Tim and Saura. And what a dinner it was! We were treated with not only one but with three different primi piatti, three different pastas. They were all very tasty and we had to refrain ourselves to ensure that there was still some room left when we reached the main course of nicely prepared meat with herbs and potatoes. At the point we were so involved in good food, wine, discussion and company that Alberto forgot to take the picture of the main course.

Thank you so much, Tim & Saura!

Ei kommentteja: