lauantai 3. marraskuuta 2012

Halloweenin kauhistuksia

Keskeytämme hetkeksi Italian matkastamme raportoinnin kiireellisen ajankohtaisen asian eli halloweenin vuoksi.

Tänä vuonna vietimme halloweenia hieman viime vuotta pienemmällä porukalla. Vierailulle tulivat kuitenkin Goot, Ti, Freija sekä Victoria. Lasten naamiaisasujen innoittamana Albertokin kiipesi yläkertaan laittaakseen päälle Dracula-asunsa. Mutta kyllä hänen naamansa levähti, kun hän saapui jälleen saliin: olimme nimittäin valmistautuneet vampyyrin kohtaamiseen krusifiksein!Onneksi Alberto ei kuitenkaan säikähtynyt liiaksi. Ruokamme sen sijaan pelottivat Viiviä hieman, mutta kun selitimme, että vieressähän hän oli katsomassa, kun niitä teimme, hän uskaltautui myös maistamaan örkkien sormia ja silmiä. Mainiot ohjeet löysin Patalinnun blogista. Sormista tuli uunissa melkoisen pullukoita, joten seuraavalla kerralla taidan tehdä niistä laihempia ja pidempiä ennen kuin paistan ne.Omenamintun blogista sen sijaan löysin kurpitsapiirakan ohjeen, jota oli pakko kokeilla. En kovin paljoa välitä säilötystä kurpitsasta, eikä se ole Albertonkaan suosikki. Noin vuosi sitten sain kuitenkin maistaa erittäin herkullista kurpitsapiirakkaa ja opin, että kurpitsa voi maistua monenlaiselta. Tekemäni piirakka maistui Albertollekin niin hyvin, että varmasti ensi vuonnakin on ryhdyttävä kurpitsankoverrukseen.Niin, kurpitsa todellakin koverrettiin ontoksi, jotta sain tehtyä kurpitsasoseen piirakkaa varten. Koverruksen jälkeen Alberto käsitteli kurpitsaa vielä hieman, ja se pääsikin naureskelemaan kuistillemme.Taitaa olla parempi, ettei vilkuile liikaa tuonne pimeyteen. Sieltä tuijottava leveä hymy voi vielä tulla uniin häiritsemään.

Hyvää pyhäinpäivää kaikille!

- - -

Halloween interlude

We are interrupting the travelugue of our Italian trip because of an urgent and topical affair – Halloween.

It has been tradition to throw a Halloween party for our friends and this year was not going to be an exception either. Once the guests - Goth, Tic, Freya and Victoria Björnhufvud – had arrived Alberto retreated to upstairs to get into his Dracula costume. There was a surprise waiting for him when he returned to the living room – we were greeting him with the armada of crucifixes!

Too bad Alberto wasn't all that much scared of our crosses. However, Vivian was a bit afraid of our Halloween snack buffet as we had some goblin fingers and bloody eyes. The dessert was more conventional pumpkin pie (the recipes for these delicious Halloween treats can be found from Patalintu and Omenaminttu blogs). Once I was done with the pumpking for the pie, Alberto used its shell for a jack-o'-lantern that ended up illuminating our balcony on the Halloween evening. What a scary sight it was, wasn't it?

Ei kommentteja: