Toisen opaskirjan parhaaksi mainitsemassa paikassa nimeltä Slotskælderen hos Gitte Kik asiakkaita oli yhtä lailla runsaasti, mutta eräässä pöydässä oli tilaa ennen seuraavaa varausaikaa, joten saimme smørrebrødimme. Söimme kumpikin kolme leipää – ja kerrankin molemmat täsmälleen samanlaisen valikoiman. Tässä kaksi ensimmäistä:


Ravintolassa piti mennä leipiä täynnä olevan pöydän ääreen näyttämään, millaisen leivän haluaa. Kuten näkyy, valitsimme pikkurapuja kulhossa vaalean leivän kera sekä kalaisan leivän. Viimeinen leipä oli hieman isompi ja minusta ainakin jossain mielessä kiinnostavin.

Leivän päällä oli ainakin siivu lihaa, jonkinlaista luultavasti paistettua ja marinoitua kylmää sipulia, kurkkua ja jotain mielenkiintoisen makuista, jonka arvelimme olevan piparjuurta.
Kaikki kolme leipää olivat maukkaita! Näille smørrebrødeille havittelevia kehotamme kuitenkin tekemään pöytävarauksen sekä ottamaan asenteen, ettei laskun summalla ole väliä – leipiä kun joutuu syömään useamman, jotta niistä on ateriaksi, eivätkä ne ole kovin edullisia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti