sunnuntai 5. lokakuuta 2008

Alberton järjestämä Oktoberfest

Alberto ei päässyt tänä vuonna Müncheniin asti Oktoberfesteille, joten hän järjesti sellaiset kotona meille kahdelle. Alberto hankki saksalaisia makkaroita ja keitti perunoita valmistaakseen saksalaistyyppistä perunasalaattia. Myös Brezel löytyi pöytään, markkinoilta Jyväskylän satamasta. Astiastomme sen sijaan ei ollut kovin saksalainen: ostin sen Portobello Roadilta Lontoosta viime kesänä.Alberto oli hieman huolissaan siitä, että keitti perunat liian kypsiksi. Hän oli niin tohkeissaan Oktoberfestistään, että niin pääsi käymään. Onneksi Alberto sitten rauhoittui. Perunasalaatista tuli sitä paitsi maittavaa joka tapauksessa.

Herkullisen perunasalaatin Alberto valmisti näin: Hän pilkkoi perunat ja sekoitti niiden joukkoon viinietikkaa, oliiviöljyä, suolaa, pippuria ja hitusen sokeria. Salaatin päälle hän laittoi ruohosipulia ja basilikaa. Tavallinen sipuli jäi suunnitteluista huolimatta salaatista pois, mutta sekään ei makua haitannut.

Perunasalaatin lisäksi Alberto kasasi lautaselle – tietenkin – makkarat sekä hapankaalia ja herkkukurkkua. Koko annos oli lopulta tämän näköinen:Tunnelma oli kovin saksalainen ja viehättävämpi kuin Hofbräuhausissa.

Ei kommentteja: