sunnuntai 12. lokakuuta 2008

Korkeaa kulttuuria

Olimme Alberton kanssa eilen katsastamassa Metropolitanin Salome-oopperaa, tosin vain elokuvateatterissa. Mukanamme olivat vanha harmaapäänalle ja hänen muorinsa sekä eräs heidän ystävänsä. Esitys oli siitä kiintoisa, että siinä esiintyi suomalaisia ihmislaulajia: Karita Mattila lauloi Salomen roolin ja Juha Uusitalo Johannes Kastajan roolin. Varsinkin jälkimmäisen laulu miellyttää kovin vanhan harmaapäänallen muoria.

Me Alberton kanssa olimme hieman ihmeissämme. Minusta vaikutti siltä, että Salome oli hieman epätasapainoinen. Aivan pikkunalleille oopperaa ei voi suositella, sillä Johannes Kastaja esiintyy pitkän ajan esityksen lopusta ilman vartaloa. Salome puolestaan esittää tanssin, joka ei sekään sovi pienille nalleille.

Oopperan tarina on melkoisen dramaattinen, ja esitys teki minuun vaikutuksen. Alberto oli ehkä enemmän kiinnostunut siitä, kuinka esityksen kuvaus oli järjestetty, mutta kyllä hänkin ainakin jossain määrin vaikuttui esityksestä.

Toipuaksemme kohtalokkaasta oopperasta lähdemme maahan, jossa on spagettia ja romantiikkaa. Huomenna suuntaamme kotikaupunkiini Firenzeen ja loppuviikosta seikkailemme Milanossa. Palaamme asiaan muutaman pizzan ja pasta-annoksen jälkeen. Ci vediamo!

Ei kommentteja: