lauantai 27. kesäkuuta 2009

Lentokoneita, romantiikkaa ja epäilyttävä piirakka

Cambridgessä oli heti kättelyssä kaunista, vai mitä sanotte tästä kukka-amppelista, joka roikkui hotellimme ovenpielessä?Alberto oli kovin odottanut, että pääsee Cambridgen lähelle Duxfordiin, jossa sijaitsee Imperial War Museumin eräs osasto. Duxford on lentokenttä, joten siellä on luonnollisesti paljon lentokoneita näytillä. Tässä kuva suurimmasta AirSpace-hangaarista. Taustalla näkyy ensimmäisenä valmistunut Concorde (sarjanumeroltaan 101, siellä sai käydä sisälläkin) ja etualalla brittiläinen toisen maailmansodan aikainen pommikone Avro Lancaster.Museosta löytyi myös asiansa osaava lentäjä.Myös ulkona oli koneita. Kuuluisin koneista lienee tämä amerikkalainen ”lentävä linnoitus”, B17-pommikone nimeltään Sally B. Tämä kone esitti kuuluisaa Memphis Belle -konetta siitä kertovassa elokuvassa ja siksi sen toisessa kyljessä on vielä Memphis Bellen kuva. Alkuperäinen Sally B:n kuva puolestaan löytyy toiselta kyljeltä, mutta se ei oikein ole pikkukarhuille soveliasta nähtävää, sillä neiti B oli unohtanut laittaa vaatteet päälle ennen kuvan maalaamista.Alberto oli aivan innoissaan Duxfordissa, ja siellä olikin todella nähtävää enemmän kuin yhdeksi päiväksi.

Sotamuseon ja yhden sekä myöhästyneen että hajonneen bussin jälkeen siirryimme romanttisempiin tunnelmiin: puntingille Cam-joelle. Tältä se näyttää:Pääsimme Alberton kanssa aivan veneen nokkaan ja siitä oli hyvät näköalat. Näimme mm. tämän ihastuttavan sillan, jonka nimi on napsaistu Venetsiasta – Huokausten silta:Joen varrella oli yksi jos toinenkin college, tässä King’s College:Puiden oksat olivat niin alhaalla, että kun menimme veneellä puiden ali, niihin pystyi koskemaan tassulla.Joella asusti myös joutsenemo kahdeksan poikasensa (kaikki eivät näy kuvassa) kanssa.Osa poikasista uskaltautui hyvin lähelle punting-veneitä. Eivätkö olekin suloisia?Punting oli todellakin romanttista, mutta niin oli kaupungilla kävelykin, sen verran komeita rakennuksia Cambridgestä löytyi. Tässä lisää King’s Collegen rakennuksia:Tämä rakennus puolestaan on nähtävästi jonkinlainen kirkko.Suosikkikirkkoni oli tämä, koska siinä oli useita gargoileja.Sukulaisia löytyi puolestaan erään kaupan ikkunasta suurin joukoin. Lienevät kokoontuneet juhlimaan kuvassa olevan hääparin liittoa.Matkan lopuksi Alberto halusi osoittaa urhoollisuutensa, sillä törmäsimme pubiin, jossa oli hyvä piirakkavalikoima. Alberton matkan huipennus on siis tässä – steak and kidney pie!Alberto oli ehkä hieman pettynyt, kun munuainen oli pilkottu piirakassa niin pieniksi paloiksi, mutta kyllä hän ruokaa kovin kehui. Itse tyydyin lammaspiirakkaan, mutta huomautin Albertolle, että hänen seuraavan kokeilunsa onkin sitten oltava haggis.

Tänä viikonloppuna onkin luvassa hieman keskiaikaisempaa ohjelmaa jälleen kerran. Siitä lisää ensi viikolla.

---

We started our stay in Cambridge by visiting the nearby Imperial War Museum Duxford. Alberto was awed by all those historical aeroplanes, like the first-ever manufactured Concorde and famous B17 “flying fortress” Sally B that portrayed the famous Memphis Belle in the movie. After Duxford it was time to relax and enjoy the traditional punting trip on the river Cam. It was so romantic – we even got to make friends with a swan family.

But it was romantic to walk around the streets of downtown Cambridge, too. There were many charming old colleges and churches there and even some relatives celebrating a wedding on the window of one shop. However, the climax of our UK trip for Alberto was the steak and kidney pie he had for lunch just before we had to leave back to the airport. Next time we have to head a bit norther so that Alberto can try out haggis as well.

2 kommenttia:

mummo-orso kirjoitti...

Sitten, kun niitä lukijamatkoja järjestetään, ilmoittaudun heti mukaan, sillä olipa taas tosi upeita kuvia tekstin "mausteena"!
Minä kun luulin, että hienoja rakennuksia löytyy vaan Riikasta ja kukkia Visbystä, mutta olin näemmä aivan väärässä.

Alberto kirjoitti...

Mamma mia! Vanha harmaapänallekin muoreineen ilmoittautui jo lukijamatkalle eli varmaankin Olivian pitää kohta perustaa vallan matkatoimisto :-)