maanantai 1. kesäkuuta 2009

On kesä

Viikonloppuna havahduimme siihen, että kesä oli tullut jo aikoja sitten, mutta kuistimme ei ollut vielä kesäkunnossa. Niinpä aloimme siivouspuuhiin: Alberto pesi ikkunoita ja minä yritin etsiä amppelille sopivaa paikkaa.Ilma oli niin kaunis, että päätimme lähteä myös kävelylle. Aurinko paistoi kauniisti metsän läpi.Näimme myös lemmikkejä, jotka ovat lempikukkiani.Tuulenkaatovainu-Alberto löysi jälleen uuden tuulen kaataman puun. Se näytti aika hurjalta. Onneksi kukaan ei ollut jäänyt sen alle.Myöhään illalla menimme vielä uimarannalle katsomaan, kuinka lämmintä vesi on. Kun pääsimme rantaan, Alberto keksikin yhtäkkiä, että haluaa heittää talviturkin samantien pois. En ehtinyt tehdä mitään, kun Alberto olikin jo riisuutunut ja oli syöksymässä järveen. Kauhistuin – kyllähän sitä uimahousut pitäisi olla! Alberto kuitenkin rauhoitteli minua sillä, ettei kukaan ollut rannalla näkemässä hänen naku-uintiaan.Asiasta toiseen: pari lukijaa on toivonut, että Neiti Pupun meille tuoma tiikeri voisi jäädä meille asumaan. Alberto on vienyt lähikaupan ilmoitustaululle ilmoituksen tiikeristä, mutta jos sen omistajaa ei löydy, joudumme varmaankin harkitsemaan, selviäisimmekö sellaisen pedon hoidosta. Mitä luulette? Kantaa voi ottaa jättämällä kommentin.

- - -

The summer has already come, so we had to prepare our terrace for it. Alberto washed the windows while I was hanging the flowers. After that we took a nice walk in the forest in our backyard. In the evening we went to see how warm the water was in a nearby lake. I was terrified when Alberto suddenly got the idea of swimming – all without a proper swimming suit! Alberto didn’t mind, though, as there was no one to see.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mutta eikös vesi ollut vielä aika kylmäää, no karaistunut nalle (kaupunkinallekin siitä luullakseni selvisi hyvin paleltumatta. Tämä pieni valkoinen tiikeri vaikuttaa tuntemattomalta, ei se ole Lassin Leevi, ei Tigru eikä mikään muukaan tuntemistani tiikereistä, eihän niistä yksikään ole valkoinen. Varmaan teidän on otettava se hellään huomaanne, pikkuinenkin kun se vielä on, mutta mutta kuinkahan suureksi se kasvaakaan ... uskon teidän kuitenkin selviävän hyvin sen hoidosta ja kun se oppii hyvin tuntemaan ja luottamaan teihin niin ei hätää vaikka vähän kasvaisikin...

Terveisin

Vanha harmaapäänalle

hannajaleijona kirjoitti...

Oi, meillä on ollut sama tahti. Minäkin heitin talviturkkini sunnuntaina ja ai että tuntui villiltä! Voi sitä pikkuista tiikeriä. Minulla on jonkin verran ollut kissapetoja totuttautumassa meillä ennen kuin ovat siirtyneet uusiin koteihinsa ja yllättävän hyvin ovat sopeutuneet. Luonnossahan tiikeri väistää karhua, joka on pedoista kaiketi suurin, eli ei teillä pitäisi olla mitään ongelmaa, kun vielä pennusta asti voitte kasvattaa toista. Kovastihan näistä tuppaa olemaan vaivaa tosin... ja jossain vaiheessa leikit voivat käydä irtaimistolle kalliiksi... Onnea joka tapauksessa tiikerin kanssa, löytyy sille sitten sen alkuperäinen koti taikka uusi koti teidän luotanne.

Saana kirjoitti...

Pikkuneitini sanoin, Tiikeri luonanne on "Lumitiikeli", luulisin sen olevan varsin vaaraton, sehän on sitäpaitsi vielä pentu ja varmaankin hyvin opetettavissa talon tavoille! Ü

Onko jossain kuvia ihastuttavan värisestä kodistanne?

http://saanan.vuodatus.net/

Anonyymi kirjoitti...

Mä heitin talviturkin jo 14.5... Oli vähän kylmä...
Mustakin sen tiikerin pitää jäädä teille!
T:SAIMI

..
U

Olivia Orso kirjoitti...

Näyttää siltä, että tiikeri on saanut paljon tukijoita. Ainakaan vielä kukaan ei ole vastannut siihen lähikauppaan jätettyyn ilmoitukseen, joten näyttää siltä, että tässä todellakin pitää ruveta tiikerinkasvattajaksi.

Saana: elokuun 4. päivä 2008 on jätetty postaus, jossa on ulkokuva koko talostamme. Muutoin tässä blogissa on lähinnä kuisti- ja sisäkuvia.