torstai 27. marraskuuta 2008

Haa, lunta!

Haa, talvi on saapunut. Alberto puki päälleen viittansa ja lähti pihalle mietiskelemään, lähtisinkö minä hänen kanssaan talviselle metsäkävelylle.



Alberto näytti niin suloiselta viitassaan, että lähdinhän minä. Ajoituskin oli loistava, sillä aurinko paistoi tunnelmallisesti puiden oksien lomitse.



Metsä oli jo varsin talvinen. Alberto nappasi pari valokuvaa. Myöhemmin yhtä niistä tarkastellessaan hän huomasi, että se muistutti kovin Ivan Shishkin -nimisen venäläisen taiteilijan maalausta ”Talvi”, jonka Alberto oli nähnyt kerran työmatkallaan Bilbaossa silloin olleessa venäläisen taiteen näyttelyssä. Voitte itse verrata. Tässä on Alberton ottama kuva:



Tuo Ivan Shishkin osoittautui siinäkin mielessä hauskaksi, että hän selvästikin ymmärsi, mitä metsästä kannattaa kuvata. Hänellä on aivan ihastuttava maalaus, jossa karhuäiti tarkkailee kolmen lapsensa leikkiä aamuisessa metsässä. Maalauksen nimi on ”Aamu mäntymetsässä”.

Sen verran luonto yritti sekoittaa vuodenaikoja, että se oli jättänyt erään kohtalokkaan näköisen puron juoksemaan.



Emme hämääntyneet Alberton kanssa siitä, vaan ihastelimme tyynesti lumista metsää. Toivottavasti lumi pysyy, jotta pääsemme myös pulkkamäkeen.

Ei kommentteja: