sunnuntai 3. toukokuuta 2009

Kevätretkeilyä

Nyt vapun tienoilla olemme olleet taas aika vauhdikkaita. Vappuaaton aattona kävimme Helsingissä, koska Alberto oli kuullut luotettavasta lähteestä, että Tavastialla soittaa mielenkiintoinen bändi. Niin siellä soittikin: Timo Rautiainen ja Trio Niskalaukaus.Miehet soittivat oikein komeasti – ei uskoisi, että he olivat yhdessä lavalla viimeksi neljä ja puoli vuotta sitten. Jos joku nyt ihmettelee, miksi jo uransa lopettanut bändi esiintyi salaisesti kenellekään kertomatta, niin syynä olivat Nightwish-manageri Ewon 40-vuotissyntymäpäivät.

Vappuaattona Alberto pääsi sitten mielipuuhaansa: paistamaan makkaraa. Hän julisti grillauskauden avatuksi. Minäkin sain nauttia valikoimasta.Älkää olko huolissanne – emme syöneet kaikkia noita makkaroita itse. Valinnanvaraa oli joka tapauksessa: vasemmalla ylhäällä savupekoni-Kabanossia, alhaalla bratwurstia, oikealla ylhäällä buffalomakkaraa ja alhaalla lammasmakkaraa.

Lauantaina Alberto sai puolestaan kreikkalaisen vision. Söimme pientä naposteltavaa sieltäpäin maailmaa.Tarjolla oli kreikkalaisia lihapullia, valkosipulitäytteisiä oliiveja, pisaratomaatteja, viininlehtikääryleitä, juustolla täytettyjä paprikoita ja cocktail-kurkkuja. Herkullista oli!

Tänään sunnuntaina olimme ulkona tarkkailemassa kevään merkkejä. Löysimme solisevan puron, joka oli kuin suoraan sadusta.Tapasimme myös kevään eläimiä. Perhostuntemuksemme ei kuitenkaan riittänyt tunnistamaan tätä lajia:Leskenlehdet olivat salaperäisesti lopettaneet kasvamisen vanhassa tutussa paikassa. Onneksi niitä löytyi kuitenkin muualta. Tässä valioyksilö:Kotimme lähellä oleva lampi ei ollut vielä kokonaan sulanut. Onneksi Alberto ei ollut innostuksissaan ottanut uimahousuja mukaan.Västäräkin tunsimme, vaikkemme perhosta tunteneetkaan. Täytyyhän sitä sen verran lintuja tunnistaa, että tietää, milloin kesään on enää vähäsen aikaa.Laskettelurinne oli sulanut varsin tehokkaasti. Vain hyppyrien kohdilla oli lumikasoja.Oli hauska olla pitkästä aikaa ulkona ilman viittaa – sen verran lämmintä jo oli. Kesä siis tulkoon!

2 kommenttia:

Aino kirjoitti...

Pieni googlettaminen paljastaa perhoslajiksi herukkaperhosen. Hieno kuva, ja muutenkin teillä tuntuu olleen oikein mukava vapuntienoo!

Alberto kirjoitti...

Grazie mille! Vähän jo nolottikin kun emme perhosta tunnistaneet.