keskiviikko 6. toukokuuta 2009

Kokataan, kokataan

Taas on kokkailtu kaikenlaista. Sunnuntaina Alberto paistoi haukea ja minä tein kalan seuraksi kasvispaistoksen.Paistoksessa oli seuraavia aineksia:

munakoisoa
kesäkurpitsaa
paprikaa (kolme eri väristä)
punasipulia
tomaattimurskaa
pippuria
oreganoa
soijakastiketta

Paistos on varsin helppo valmistaa. Laitetaan vain kasvikset palasiksi ja tomaattimurska sekä mausteet sekoitetaan palasten joukkoon. Sitten paistellaan uunissa ainakin sellaisen tunnin verran, jotta kaikki kasvikset pehmenevät sopivasti.

Tiistaina minä kokkasin lisää. Löysin Ihanat tomaatit -blogista hauskan katkarapukasarin ohjeen. Alun perin ohje on peräisin nimikkolehdestäni Oliviasta. Kasari oli nimensä (värikäs katkarapukasari) mukaisesti värikäs:Kasari oli herkullista, tosin hieman enemmän chiliä olisin voinut siihen laittaa.

Aamulla Alberto hellitteli minua täytetyillä herkkusienillä.Osassa sieniä oli täytteenä kylmäsavulohta ja osassa katkarapuja. Kaikkien sienten päällä oli mozzarellaa. Aika juhlallinen aamupala!

Lopuksi vielä pieni arviointitilaisuus: Jotkut ehkä muistavat, että viime syyskuussa saimme kauppareissulla arvioitavaksemme paahtokylkiribsejä. Nyt meitä pyydettiin hakemaan arvioitavaksi leikkelettä. Se oli valmistettu sian ulkofileestä ja Alberto teki meille sitä – ja muita aineksia käyttäen – herkulliset iltapalaleivät.Arvaan, että leikkele saa melkoisen hyvän arvosanan – Alberto oli nimittäin aivan haltioissaan.

4 kommenttia:

hannajaleijona kirjoitti...

Onneksi on maha täynnä, täytyisi muuten hakea vähän täydennystä jääkaapista... ;o)

Anonyymi kirjoitti...

Vähän ihmetyttää tällaista vanhaa nallea, joka on tottunut lähtemäänn liikkeelle aamupuuron voimalla ja todennut sen parhaaksi, mutta kovin näyttävät herkullisilta niin aamusienet kuin kala ja vihannekset ja kasarikin, oikein herahtaa ...

Terveisin

Vanha harmaapäänalle

Anonyymi kirjoitti...

Ihania ruokia! Taidan itsekin kokeilla katkarapukasaria. Onko Olivia lukenut nyt kirjoja tai tehnyt käsitöitä? Hyvää viikonloppua Olivialle ja kumppaneille!
Terkkuja, Jutta

Olivia Orso kirjoitti...

Hei Jutta! Olen askarrellut jonkin verran, ommella voisin enemmänkin. Olen lueskellutkin, mutta on niin monta kirjaa kesken, etten tahdo saada mitään loppuun... Maailmassa on liian paljon hyviä kirjoja. :) Suosittelen taas sitten, kun saan jonkin kirjan loppuun.

Mutta katkarapukasaria kannattaa kokeilla. Paljon oli pilkkomista, mutta hyvältä se maistui. Ihanat tomaatit -blogissa on paljon muitakin herkullisen kuuloisia ohjeita.