Marian vierailu on innostanut Alberton näyttämään parhaat puolensa ruuanlaittotaidoistaan. (Tosin niinhän hän tekee silloinkin, kun olemme kahdestaan.)
Aloittakaamme mustekala-katkarapuwokista. Aina silloin tällöin Alberto kaivaa wokkipannunsa esiin, ja silloin on aina luvassa herkkuja. Nyt hän yhdisti mustekalapurkin antimiin katkarapuja, parsakaalia, keltaista porkkanaa ja keltaista paprikaa. Tämän herkullisen yhdistelmän söimme nuudelien kera.
Jauhelihapötkylöille Alberto keksi puolestaan nerokkaan lisukkeen: paloiteltuja perunoita, sipulia ja sieniä konjakkisinappikastikkeessa. Siinäpä löytyikin oiva käyttötarkoitus konjakkisinapille, jota oli jäänyt joululta yli.
Hampurilainen Alberton tapaan käsitti puolestaan ihan oikean naudanlihafileepihvin ja reilun siivun cheddaria. Kaupasta löytyi ystävällinen myyjä, joka lupautui siivuttamaan cheddarin juuri oikean paksuisiksi viipaleiksi. Onneksi löysimme myös isoja ranskalaisia hampurilaisen seuraksi.
Jokin aika sitten teimme paikallisesta kaupasta löydön: nyt täälläkin myydään tagliolineja! Alberto oli aivan innoissaan ja halusi heti kokeilla, millainen kastike maistuisi niiden kanssa. Yllättäen hän päätyi jälleen äyriäisiin – tällä kertaa simpukoihin ja katkarapuihin. Seurana oli hieman valkosipulia ja kirsikkatomaatteja. Herkullista oli!
Olemme käyneet myös ulkona syömässä. Viime syksynä maistoimme ensimmäistä kertaa fondueta Münchenissä. Nyt Gastropub Jalolla oli fonduetarjous, ja ajattelimme, että olemme ahkeroineet lähiaikoina sen verran, että ansaitsemme hieman juustoista hemmottelua. Tarjoilija oli lukenut Asterixin, joten olimme aika hiljaa siitä, että meiltä tipahti pari leipäpalaa juustoon. Joka tapauksessa fondue maistui jälleen hyvältä – ja oli yllättävän täyttävää.
Taitaa tosin näyttää siltä, että meidän on ryhdyttävä dieetille Marian lähdettyä…
- - -
Alberto’s recent cooking activities
Maria’s visit has made Alberto really to put some effort in his cooking. Here are a few highlights off our menu over the past few weeks:
Alberto is sometimes experiencing with different wok recipes. This time he fried some octopus with shrimps, broccoli, yellow carrot and yellow bell peppers and served them with noodles.
With minced meat rolls Alberto fried some potatoes, onions and mushrooms and crowned the whole with cognac-mustard sauce. This was his clever excuse to get rid of the cognac-mustard left over from the Christmas.
Hamburgers á la Alberto were made of real beef and a thick slice of Cheddar, accompanied with jumbo fries. A nice lady in our local grocery shop was kind enough to slice the Cheddar according to Alberto’s wishes – “just about 4mm thick, m’am”.
A while ago we made a very welcome discovery in a nearby super market: they are selling tagliolini pasta there! Alberto was very happy and wanted immediately to try them out in his own kitchen. He quickly prepared some octopus and shrimps (again) with some tomato and garlic to go with the pasta. So simple but so delicious.
Last Autumn in Munich we tried out fondue for the first time. Therefore it was really nice to find out that the local gastropub Jalo had a special winter offer for a fondue dinner with wine. It was very good and we enjoyed this cheesy indulgence. However, the waiter had read his Asterix, so we had to be careful not to let him notice that we actually dropped a bit of bread (or two) into the cheese pot.
Too bad it looks like that there is a diet waiting for us once Maria has left…
sunnuntai 24. tammikuuta 2010
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti